• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asta da poveste: Frații Grimm au înființat cea mai mare fermă de morcovi din lume!

    agrointeligenta.ro -

    O fermă pornită de o familie americană este astăzi cel mai mare producător și brand de morcovi din lume. În anii ’60, frații Grimm din California nu s-au apucat de scris povești pentru copii, ci au început să cultive legume.

    Rodney și Robert Grimm au pornit la drum cu 5 acri de teren cultivat cu porumb dulce lîngă crescătoria de păsări a bunicului lor. Primii angajați ai fermei au fost verișorii lor și cele două surori, care se ocupau și de vânzarea legumelor la marginea drumului. Ajungând să aibă mari probleme financiare în anii ’70, familia Grimm s-a reorientat și și-a diversificat culturile. Abia în anii ’80, frații au început să se concentreze pe a cultiva morcovi, rădăcinoasa care avea să le aducă succesul și averea.

    ”Atunci am experimentat  morcovii baby și a fost o cursă să fim primii care să ne dedicăm acestei noi oportunități. Denumirea a fost un accident fericit, dacă putem să glumim, mai ales că numele noului soi nu a indus cumpărătorului ideea că achiziționează legume recoltate prea devreme”, povestea Robert Grimm despre modul în care afacerea familiei sale a pornit în construirea imperiului…din morcovi.

    morcovi babySupremația la producția de morcovi ”baby”

    La începutul anilor ’90, ferma fraților Grimm ajunsese deja cel mai mare producător de morcovi baby.

    image-rob_bob

    În 1998, Rod Grimm a murit de cancer, iar fratele său, Robert, a trecut pe poziția de președinte al grupului agricol. ”Mereu ne-am respectat foarte mult între noi, ca frați. Am avut aceeași etică de lucru și aceeași abordare”, obișnuia să spună Robert Grimm despre Rod.

    Zece ani mai târziu, Grimmway Farms a început să se extindă achiziționând companii care ambalau morcovii și așa au devenit lideri pe piață. În anul 2000, afacerea de familie ajunsese să aibă o cifră de afaceri de 350 de milioane de dolari și cinci fabrici în SUA și Scoția. Morcovii lor erau exportați deja în 20 de țări.

    ”Grimmway Farms este un brand recunoscut pentru producția și vânzarea de morcovi baby ca o legumă sănătoasă, mai ales în alimentația copiilor. Astăzi, vânzarea acestei rădăcinoase reprezintă 70% din afacerea noastră cu 7.000 de angajați”, potrivit oficialilor companiei.

    Ulterior, în 2001, Grimmway Farms a intrat și pe piața cartofilor, crescând suprafața cultivată și achiziționând și King Pak Farms, o afacere de top în vânzarea, ambalarea și distribuția tuberculilor.

    În urma unui atac de cord, în 2006, Robert Grimm a murit și el în Bakersfield, California, președinția grupului trecând în mâna nepotului acestuia, Jeff Meger.

    GrimmwayFarmsSecretele succesului: legume noi și organice

    Ceea ce a propulsat Grimmway Farms în topul celor mai mari producători de legume și i-a adus trofeul la categoria ”Morcovi” a fost curajul de a încerca soiuri noi, așa cum au fost și micile rădăcinoase care astăzi se pot cumpăra din orice supermarket.

    Pe locul doi a fost modul vizionar al extinderii, prin implementarea unui circuit propriu de producție, prelucrare, ambalare, distribuție a legumelor în formă proaspătă, congelată sau chiar sub formă de sosuri și sucuri naturale.

    Grimmway Farms a fost printre primele mari ferme americane care au investit în culturile ecologice și chiar au obținut, din partea Uniunii Ortodoxe din New York, recunoaștere de producător de legume kosher. Cum comunitatea evreiască din SUA este una considerabilă, câștigarea acestor consumatori fideli a ridicat frumușel cifra de afaceri a Grimmway Farms.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile

    Ultimele știri

    Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere