• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Băncile sunt dornice să împrumute fermierii. Dumitru Nancu, director fond de garantare: ”AGRO IMM INVEST este deja suprasubscris”

    Roxana Dobre -

    Băncile se ”înghesuie” să îi împrumute pe fermieri. Conform directorului general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) subprogramului AGRO IMM INVEST, aprobat pe 10 martie de Guvern, este deja suprasubscris de către finanțatori, ”iar acesta este un semnal extrem de bun pentru economie”.

    După ce Guvernul a aprobat continuarea programelor IMM INVEST, IMM FACTOR și a subprogramului AGRO IMM INVEST, dedicat fermierilor,  FNGCIMM, în calitate de mandatar specializat al statului, organism de implementare al acestor programe, în strânsă colaborare cu Ministerul Finanțelor și cu partenerii bancari, va operationaliza în cel mai scurt timp noile facilități și va asigura derularea optimă a mecanismelor de garantare a creditelor ce vor fi acordate de către finanțatori, se arată într-un comunicat al fondului de garantare, remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    „În paralel cu derularea procesului legislativ, inițiat de către Ministerul Finanțelor și cu aprobarea acestuia, FNGCIMM a început procedura de alocare a plafoanelor de garantare ce vor fi distribuite în cel mai scurt timp finanțatorilor. Sunt în măsură să va transmit că plafonul de 15 miliarde lei, de care dispune IMM INVEST, din care 1 miliard de lei este rezervat subprogramului AGRO IMM INVEST, este deja suprasubscris de către finanțatori, iar acesta este un semnal extrem de bun pentru economie. Avem toate motivele să fim încrezători că sistemul bancar va continua finanțarea companiilor și susținerea mediului de afaceri. Vreau să-i asigur pe antreprenori și pe finanțatorii programului că vom operationaliza în cel mai scurt timp noile facilități. Aveți angajamentul meu și al echipei FNGCIMM, că vom depune toate eforturile pentru că plafoanele alocate de către Guvernul României să fie puse la dispoziția finanțatorilor în cel mai scurt termen posibil și consumate integral înainte de sfârșitul anului 2021”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

    Sursa citată detaliază că subprogramul AGRO IMM INVEST, cu un plafon de garantare în anul 2021 de 1 miliard de lei, este destinat susținerii IMM-urilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și a sectorului alimentar. ”Cu o facilitate în plus, față de IMM INVEST, Agro IMM Invest are o componentă de grant de 10% din valoarea finanțării, facilități la rambursarea ratelor și o perioada de grație la acordarea creditului, de până la 24 de luni. La fel că și în cazul celorlalte programe, întreprinzătorii , pot accesa AGRO IMM INVEST până la dată de 30 iunie 2021. Invităm toate instituțiile de credit interesate să transmită FNGCIMM și Ministerului Finanțelor cererile de înscriere în noul subprogram, precum și solicitările lor de alocare de limite în cadrul noului subprogram, în funcție de volumul creditelor pe care estimează că le vor acordă beneficiarilor din sectorul agricol și alimentar în anul 2021”, se mai arată în comunicat.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre aprobarea subprogramul AGRO IMM INVEST aici: Guvernul a aprobat un nou ajutor pentru fermieri! Sprijinul – până la 100.000 euro/exploatație!


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”