• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Apel către parlamentarii de pe “lista rușinii”: Aveți o ultimă șansă, uriașă, să deveniți eroii fermierilor! Nu o ratați!

    Vlad Macovei -

    Domnilor parlamentari care ați votat împotriva amendamentului acordării despăgubirilor de secetă,

    Cu câțiva dintre dumneavoastră mă cunosc personal. Am calități și defecte ca orice om dar dumneavoastră, cei care mă cunoașteți, știți că mă pricep foarte bine la a evalua corect situații și la a propune cele mai bune soluții pentru a tranșa eficient problema. Evident că cele mai bune soluții nu sunt și cele comode, dimpotrivă. Există risc, efort și pricepere. Așa am făcut din Agrointeligența liderul presei agricole din România, așa voi face din Asociația Forța Fermierilor cea mai puternică organizație din mediul asociativ agricol. 

    Așadar, aveți încredere maximă în ceea ce vă urmează să vă spun, evaluez corect situația: din capcana în care ați picat cu votul negativ pe despăgubiri, nu veți putea ieși cu bine decât dacă reușiți să impuneți conducerii partidelor dumneavoastră să facă o excepție și să treacă, marți, acest amendament în plenul Parlamentului. Nu există alternativă la această decizie curajoasă pe care trebuie să o luați. Politic, în viața publică, în mediul agricol, nu veți scăpa de acest stigmat. 

    Știu că unii dintre dumneavoastră vă amăgiți cu ideea că lumea va uita într-un an-doi și cariera dumneavoastră politică se va putea relansa, vă spun că nu va fi așa. Asta poate fi valabil în chestiuni în care nu s-a trecut o linie roșie, iar dumneavoastră ați călcat-o. Toți fermierii, nu numai cei care vor ajunge la sapă de lemn în urma votului dumneavoastră, nu vor uita asta și nu vă vor ierta niciodată. Niciodată, niciodată. Și dacă, prin absurd, îi va lovi amnezia pe unii, va avea cine să le aducă aminte. Nu există nicio alternativă la acordarea despăgubirilor de secetă din bugetului anului 2021. Pentru dumneavoastră nu există nicio alternativă să ieșiți bine în fața fermierilor. 

    Mulți dintre dumneavoastră sunteți deja supuși unui stres psihologic uriaș de către zeci și sute de oameni care vă bat obrazul online și offline. Și au trecut doar câteva zile de la votul din Comisiile de Agricultură. Aceste reproșuri nu se vor domoli, dimpotrivă. Liderii dumneavoastră politici v-au cerut să votați așa, eu știu asta, dar tot aceeași lideri se vor descotorosi de dumneavoastră ca de niște măsele stricate când vor vedea că sunteți niște pietre de moară pentru scorul electoral în mediul rural. Nu vă amăgiți că poate o s-o mai lungiți un an, doi. Rezultatul este inevitabil și sunteți, majoritatea oameni tineri, care vreți o carieră pe termen lung în politică. 

    Ei bine, dacă vreți acest lucru, trebuie să faceți pe dracu’ în patru și să vă convingeți partidele, până marți, să găsească o formulă ca să includă despăgubirile de secetă în Legea Bugetului de Stat. Este treaba dumneavoastră ce formulă identificați, sunteți băieți deștepți, găsiți voi ceva ca să nu dați satisfacție PSD. Amenințați cu demisiile, sunați mai sus, implorați, explicați, faceți orice trebuie, dar chiar orice. Numai veniți cu știrea că ați băgat despăgubirile în buget. Veți deveni eroii fermierilor și veți avea susținerea mea necondiționată, pe parcursul întregii dumneavoastră cariere politice, sănătoși să fim! 

    Indiferent de ce tâmpenii veți mai face, nimic nu va putea umbri faptul că ați salvat viața a zeci de mii de fermieri, în acea zi a anului 2021, când nu v-ați gândit la avantajele voastre mărunte, personale, și ați jucat curajos totul, pe o singură carte, care s-a dovedit și câștigătoare.

    PS: În acest apel îi includ și pe cei care s-au abținut de la vot. Sigur, poate au scăpat pe moment din “lista rușinii”. Dar prezența pe “lista ipocriziei” e la fel de rușinoasă.


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii