• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Poveste de succes în Botoșani: producții de top la grâu în condiții climatice de risc

    Adrian Radu -

    Fermierii români au adoptat, în ultimii ani, soluții de protecție integrate pentru culturile agricole, aplicând în completarea tehnologiei de combatere a bolilor și dăunătorilor și o tehnologie de protecție la factorii de stres abiotic. Fiecare an a adus schimbări drastice ale vremii și provocări greu de trecut pentru fermierii din nordul țării: înghețuri târzii, însoțite și de căderi de zăpadă (după prima jumătate a lunii martie și uneori în aprilie), absența unor precipitații în anumite zone care au determinat secetă pedologică. Oscilaţiile termice mari de la zi la noapte, semnalate în multe alte regiuni ale țării, determină importante dereglări în reluarea ciclului vegetativ la culturile de toamnă.

    Ilie Agrigoroaie, administrator SC Agricola Cristești SRL, județul Botoșani, lucrează aproape 1200 de hectare, dintre care 500 de porumb, 500 de floarea-soarelui și 200 de grâu. Seceta puternică din 2019 și 2020 l-a determinat să aplice Delfan Plus la cultura de grâu, începând cu tratamentul la sămânță și continuând aplicarea la T1 si T2.

    ”Spre uimirea mea, în toamnă am avut o răsărire rapidă și uniformă. În primăvară, grâul a revenit în vegetație foarte bine, deși am avut rezervă slabă de umiditate în sol, iar spre final de martie au venit înghețuri târzii. După ce am folosit Delfan la tratamentele din primăvară, s-a reglat cultura și s-a îmbrăcat terenul frumos”, a explicat fermierul botoșănean.

    Biostimulatorul Delfan Plus este o formulă bine echilibrată de L-α-aminoacizi 100% liberi, conținutul ridicat al acestora fiind garantat prin aminograma publicată de producătorul Tradecorp International. Ponderea aminoacizilor în aminogramă arată exact cum Delfan Plus acționează atât preventiv, dar și puternic curativ, pentru că reduce stresul oxidativ și accelerează procesul de recuperare și reparare a daunelor celulare provocate de secetă sau îngheț. Este un partener ideal de amestec cu erbicidele, pentru că diminuează stresul fitotoxic asupra plantelor de cultură. Produsul este distribuit, în exclusivitate, în România de Chemark Rom.

    Cu ajutorul agentului anti-stres Delfan Plus, fermierul din județul Botoșani a revitalizat cultura de grâu la ieșirea din iarnă, traversând fără pierderi perioadele cu temperaturi scăzute și lipsă de umiditate în sol. Producția finală a fost de aproape 5 tone pe hectar, în condițiile în care culturile altor fermieri, care nu au apelat la o tehnologie anti-stres în această regiune, au înregistrat cu până la 80% mai puțin față de cantitatea recoltată la Agricola Cristești. Delfan Plus de la Chemark Rom și-a arătat efectele și la floarea-soarelui, acolo unde, după aplicare, nu au fost probleme de stagnare sau îngălbenire a frunzelor cauzate de erbicidare.

    ”Nu-mi permit să greșesc, pentru că floarea este cultură de bază la mine în fermă. O să mai folosesc această tehnologie recomandată de Chemark Rom pentru că sunt mulțumit și o voi recomanda și altor fermieri” – a concluzionat Ilie Agrigoroaie, administrator SC Agricola Cristești SRL, județul Botoșani.

    Obțineți consultanță pentru o tehnologie de nutriție și protecție integrată prin Chemark Rom, cu rezultate garantate! Marius Miron 0734 551 551 (telefon/ whats app).


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fermierii olandezi își mută fermele în alte țări din cauza resctricțiilor de mediu din Olanda Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Carrefour a anunțat câștigătorii Premiilor Internaționale pentru Tranziție Alimentară