• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociaţia Forţa Fermierilor face apel către companiile din agribusiness să îi sprijine pe agricultori!

  Roxana Dobre -

  Fermierii din Asociația Forța Fermierilor fac un apel public la managerii din companiile care lucrează cu agricultorii, să fie alături de aceștia pentru a salva anul agricol 2021. Fermierii României trag un semnal puternic de alarmă: Suntem în pragul dezastrului agricol, riscăm să fie pusă pe butuci ramura economică care ne poate scoate din criză, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Forţa Fermierilor (AFF), remis luni, 15 martie, către Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Potrivit sursei citate, la această oră, situația fermierilor din majoritatea regiunilor țării este, în multe cazuri, disperată din cauza lipsei capitalului de lucru iar blocajul financiar a ajuns o realitate dureroasă în anul 2021 și mulți fermieri riscă să își piardă afacerile, cu impact dramatic asupra asupra securității alimentare a României.

  Asociația Forța Fermierilor apreciază în cadrul comunicatului că, prin neacordarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, conducerea Ministerului Agriculturii a pus în pericol producția agricolă din 2021. ”Deși condițiile meteorologice sunt mai bune decât anul trecut, riscăm să ratăm complet oportunitatea și să nu fructificăm la maxim potențialul agricol din acest an. Ratarea anului agricol 2021 înseamnă o producție agricolă mai mică și creșteri de prețuri la alimente, contribuție mai mică din partea sectorului agroalimentar la PIB, dezechilibrarea și mai tare a balanței comerciale a României, zeci de mii de proceduri de insolvență demarate, până la un milion de hectare de teren ce vor rămâne pârloagă”, se arată în comunicat.

  Șansa fermierilor: parteneriatul cu furnizorii și distribuitorii de inputuri

  În fața acestui pericol real, mai subliniază Asociația Forța Fermierilor, agricultorii României mai au singură șansă să pună agricultura în ofensivă în acest și să-și salveze fermele: parteneriatul cu furnizorii și distribuitorii de semințe, produse de protecție a plantelor, fertilizanți și echipamente/utilaje agricole, precum și cu comercianții de produse agricole.

  „În numele fermierilor români, fac un apel la managerii din companiile care lucrează cu agricultorii să facă un efort și să fie alături de noi. Mediul privat din agribusiness a fost întotdeauna un partener al fermierului, dezvoltarea multor ferme din țara noastră fiind posibilă datorită finanțării oferite de aceste companii. Acum, însă, este nevoie, mai mult decât oricând, de o implicare totală, asumată și transparentă, a furnizorilor, distribuitorilor și traderilor, pentru a salva anul agricol 2021. Dacă nu vom reuși asta, consecințele, atât pe termen scurt cât și pe termen mediu, vor fi dezastruoase pentru toată lumea.

  Este nevoie de dumneavoastră, dragi lideri din agribusiness, pentru a pune agricultura în ofensivă. Fermierii au nevoie de sprijinul și înțelegerea dumneavoastră. Știu că este o perioadă foarte dificilă pentru toată lumea dar solidaritatea și unitatea celor care trăiesc de pe urma agriculturii naționale acum trebuie să se vadă. Acum este momentul. Dacă îl vom rata, va fi complicat, foarte complicat, pentru toată lumea.

  Vă rog, acolo unde în mod evident nu există rea-voință din partea fermierilor, să manifestați înțelegere și flexibilitate în relațiile comerciale. Este nevoie de sprijinul companiilor dumneavoastră pentru ca fermierii să își poată finanța lucrările agricole din acest an. Mulți din fermieri, și mai mici și mai mari, au zero lei, zero bani în conturi, și nu din vina lor. Vă rog din suflet să îi ajutați!”, a spus Vlad Macovei, președinteleAsociației Forța Fermierilor.

  Asociația Forța Fermierilor va începe, din această săptămână, să adreseze scrisori oficiale tuturor companiilor din agribusiness, băncilor și instituțiilor financiare nebancare, precum și societăților de leasing, pentru consultări cu membrii noștri, pentru a discuta și găsi cele mai bune soluții, reciproc avantajoase, pentru a salva anul agricol 2021.

  Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională, constituită legal, care reprezintă intereselor tuturor sectoarelor din agricultură și are, în rândul membrilor săi, toate categoriile de fermieri.  Te-ar mai putea interesa

  Daniel Buda: Ministrul Tanczos Barna are susținerea Comisiei Europene în rezolvarea problemei urșilor! Comisia Europeană a anunțat cuantumurile tăiate din subvențiile fermierilor români! Șefa ANM – vești despre cum va fi vremea în următoarele zile

  Ultimele știri

  ANM – alertă de caniculă emisă pentru 7 județe unde temperaturile vor depăși 41 de grade! Produsele FMC sunt prezente la loturile de cereale de la SCDA Lovrin Ultima săptămână în care APIA mai face plăți pentru subvenții!