• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociație de fermieri: ”Domnule Oros, faceți ceva pentru noi sau vă dați demisia!?!”

  Roxana Dobre -

  Asistăm de ceva vreme (de prea multă vreme) doar la antimăsuri, la aberații legislative, tăieri drastice de subvenții, critici permanente din partea conducerii MADR asupra fermierilor și asociațiilor de fermieri, toate aceste lucruri fiind dublate de o INDIFERENȚĂ TOTALĂ în ceea ce privește problemele grave ale agriculturii românești! Este mesajul unei asociații de crescători de animale care lansează un apel public pentru implicarea reală a autorităților în rezolvarea problemelor fermierilor.

  Crescătorii de animale îi cer demisia ministrului agriculturii, Adrian Oros, dacă ”nu face nimic pentru zootehnie„. Este deja a doua luare de poziție a fermierilor după de luni, 20 aprilie, au somat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) să achite restanțele aferente ajutorului de stat pentru creșterea animalelor, în caz contrar trecându-se la o măsură ”extremă” de a nu mai elibera fermierilor din asociații adeverința pentru subvenții.

  Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR) a transmis pe pagina proprie de Facebook un mesaj radical ministrului agriculturii, Adrian Oros, căruia i se cere demisia dacă nu poate face nimic pentru crescători. Agrointeligența-AGROINTEL.RO inserează integral mesajul fermierilor:

  ”Nu e bine domnule ministru, nu e bine!

  Agricultura României trece printr-o perioadă foarte grea, poate cea mai grea de după ‘89. Zootehnia este în “moarte clinică”, vaci mai avem 1 milion (din 7!), porcii sunt pe cale de dispariție, pasărea abia mai respiră…și tot așa.
  Seceta, Covid 19, lipsa forței de muncă, lipsa capitalului ș.a. au făcut ca acest sector să se îndrepte spre un dezastru iminent!

  Ce fac în tot acest timp cei care ar trebui să susțină fermierii din România?

  Unii ar spune că nimic, același lucru îl spuneam și noi până nu demult. Dar nu este așa, nu este adevărat că nu fac nimic, fac…

  Ce anume?
  Distrug, taie, reduc subvenții, “omoară” asociații, închid ferme, lasă oameni pe drumuri, asta fac!

  Asistăm de ceva vreme (de prea multă vreme) doar la antimăsuri, la aberații legislative, tăieri drastice de subvenții, critici permanente din partea conducerii MADR asupra fermierilor și asociațiilor de fermieri, toate aceste lucruri fiind dublate de o INDIFERENȚĂ TOTALĂ în ceea ce privește problemele grave ale agriculturii românești!

  Nu le pasă dacă în țara aceasta mai sunt 1 milion de vaci, sau 100, sau 1. Nu le pasă dacă peste 10-20-30 de ani copiii sau nepoții lor vor mai avea ce pune pe masă. Nu le pasă dacă actualii fermieri vor mai exista peste 1 an sau 2.

  Nu le pasă de nimic!
  Cu “ei” ne-am lămurit, dar noi, noi ce facem???

  P.S. Hotărâți-vă, domnule ministru, faceți ceva pentru noi, sau vă dați demisia!?!”, este mesajul dur al asociației al cărei președintele este cunoscutul crescător de vaci, Dumitru Grigorean.

  Fermierii au somat ministerul să le plătească restanțele pentru Registre 

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO  a scris și luni, 20 aprilie, despre apelul asociațiilor din sectorul de creștere a vacilor către ministrul agriculturii, Adrian Oros, și secretarul de stat din MADR pe probleme de zootehnie, Antal Barabasi. Asociațiile au atras atenția că plata restanțelor pentru ajutorul de stat în creșterea animalelor nu a fost achitată nici până la această dată, deși proiectul de hotărâre de guvern a fost pus în dezbatere publică din data de 31 martie. Fermierii au de primit trimestrul IV aferent anului trecut, plus primul trimestru din acest an.

  Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Achitați restanțele, altfel nu se mai eliberează adeverințele APIA! Avertisment pentru Ministerul Agriculturii!


  Te-ar mai putea interesa

  Fermier tânăr, strivit de tractor. Plecase pe câmp să își ajute colegii la recoltat! Ordonanța urșilor – aprobată de Guvern! Situațiile în care urșii pot fi împușcați sau eutanasiați Europarlamentarul Daniel Buda despre Ordonanța urșilor: ”Mă bucur că nemulțumirile fermierilor și-au găsit răspunsul la această problemă!”

  Ultimele știri

  Apelul disperat al unui fermier din zona inundațiilor care a rămas fără hrană pentru animale Încă un cioban a fost găsit mort în pădure după ce a fost atacat de un urs! Tuberoza de Hoghilag, mândria producătorilor sibieni, va fi protejată la nivel european