• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociație de fermieri: ”Domnule Oros, faceți ceva pentru noi sau vă dați demisia!?!”

  Roxana Dobre -

  Asistăm de ceva vreme (de prea multă vreme) doar la antimăsuri, la aberații legislative, tăieri drastice de subvenții, critici permanente din partea conducerii MADR asupra fermierilor și asociațiilor de fermieri, toate aceste lucruri fiind dublate de o INDIFERENȚĂ TOTALĂ în ceea ce privește problemele grave ale agriculturii românești! Este mesajul unei asociații de crescători de animale care lansează un apel public pentru implicarea reală a autorităților în rezolvarea problemelor fermierilor.

  Crescătorii de animale îi cer demisia ministrului agriculturii, Adrian Oros, dacă ”nu face nimic pentru zootehnie„. Este deja a doua luare de poziție a fermierilor după de luni, 20 aprilie, au somat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) să achite restanțele aferente ajutorului de stat pentru creșterea animalelor, în caz contrar trecându-se la o măsură ”extremă” de a nu mai elibera fermierilor din asociații adeverința pentru subvenții.

  Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR) a transmis pe pagina proprie de Facebook un mesaj radical ministrului agriculturii, Adrian Oros, căruia i se cere demisia dacă nu poate face nimic pentru crescători. Agrointeligența-AGROINTEL.RO inserează integral mesajul fermierilor:

  ”Nu e bine domnule ministru, nu e bine!

  Agricultura României trece printr-o perioadă foarte grea, poate cea mai grea de după ‘89. Zootehnia este în “moarte clinică”, vaci mai avem 1 milion (din 7!), porcii sunt pe cale de dispariție, pasărea abia mai respiră…și tot așa.
  Seceta, Covid 19, lipsa forței de muncă, lipsa capitalului ș.a. au făcut ca acest sector să se îndrepte spre un dezastru iminent!

  Ce fac în tot acest timp cei care ar trebui să susțină fermierii din România?

  Unii ar spune că nimic, același lucru îl spuneam și noi până nu demult. Dar nu este așa, nu este adevărat că nu fac nimic, fac…

  Ce anume?
  Distrug, taie, reduc subvenții, “omoară” asociații, închid ferme, lasă oameni pe drumuri, asta fac!

  Asistăm de ceva vreme (de prea multă vreme) doar la antimăsuri, la aberații legislative, tăieri drastice de subvenții, critici permanente din partea conducerii MADR asupra fermierilor și asociațiilor de fermieri, toate aceste lucruri fiind dublate de o INDIFERENȚĂ TOTALĂ în ceea ce privește problemele grave ale agriculturii românești!

  Nu le pasă dacă în țara aceasta mai sunt 1 milion de vaci, sau 100, sau 1. Nu le pasă dacă peste 10-20-30 de ani copiii sau nepoții lor vor mai avea ce pune pe masă. Nu le pasă dacă actualii fermieri vor mai exista peste 1 an sau 2.

  Nu le pasă de nimic!
  Cu “ei” ne-am lămurit, dar noi, noi ce facem???

  P.S. Hotărâți-vă, domnule ministru, faceți ceva pentru noi, sau vă dați demisia!?!”, este mesajul dur al asociației al cărei președintele este cunoscutul crescător de vaci, Dumitru Grigorean.

  Fermierii au somat ministerul să le plătească restanțele pentru Registre 

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO  a scris și luni, 20 aprilie, despre apelul asociațiilor din sectorul de creștere a vacilor către ministrul agriculturii, Adrian Oros, și secretarul de stat din MADR pe probleme de zootehnie, Antal Barabasi. Asociațiile au atras atenția că plata restanțelor pentru ajutorul de stat în creșterea animalelor nu a fost achitată nici până la această dată, deși proiectul de hotărâre de guvern a fost pus în dezbatere publică din data de 31 martie. Fermierii au de primit trimestrul IV aferent anului trecut, plus primul trimestru din acest an.

  Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Achitați restanțele, altfel nu se mai eliberează adeverințele APIA! Avertisment pentru Ministerul Agriculturii!


  Te-ar mai putea interesa

  Subvențiile APIA – în pericol! În loc de 195 euro/ha, fermierii ar putea primi doar 120 euro/ha! Fermier condamnat la închisoare după ce a cerut subvenții APIA cu contracte de arendă false! Legumicultorii spanioli care trimit roșii în România au anunțat că sunt „pe marginea prăpastiei”!

  Ultimele știri

  Dan Pănescu, Asociația Forța Fermierilor: ”Adrian Chesnoiu este printre puținii oameni care pot să scoată agricultura din criza în care a intrat!” Florin Platon, Asociația Forța Fermierilor: Adrian Chesnoiu este omul care poate scrie politici agricole sustenabile pentru fermieri! DNA: 12 crescători și medici veterinari, trimiși în judecată pentru falsificarea certificatelor de origine la ovine