• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Metkon 100 SC, noul fungicid sistemic de la Innvigo cu acțiune preventivă și curativă în combaterea bolilor la cereale și rapiță

    agrointeligenta.ro -

    Metkon 100 SC, noul fungicid sistemic de la Innvigo cu acțiune preventivă și curativă în combaterea bolilor din culturile de cereale și rapiță. Innvigo România vine în sprijinul fermierilor cu un nou fungicid sistemic, ce conține substanța activă Metconazol, care combate boli precum rugina brună a grâului, septorioza, putregaiul negru, alternarioza sau mana rapiței.

    Noul fungicid Metkon 100 SC este  un produs cu formulare lichidă sub formă de suspensie concentrată, ușor de manipulat în pregătirea soluțiilor de stropit, ideal pentru protecţia plantelor de cereale (grâu, triticale, secară, orz) și rapiță.

    Conținut de substanță activă: 100 g/L Metconazol

    Cum acționează

    Substanța activă Metconazol aparține, conform clasificării FRAC, grupei 3, fungicide SBI-DMI. Fungicidele SBI-DMI inhibă etapa de demetilare C14 în cadrul biosintezei sterolului fungic şi sunt cunoscute ca inhibitori de demetilare. Acest blocaj al biosintezei sterolului conduce la o acumulare de steroli anormali în celule şi controlează fungii prin blocarea sintezei noii membrane necesare creșterii celulare.

    Metkon 100 SC este preluat prin frunzele plantelor de cultură și prezintă sistemicitate penetrantă, locală și acropetală. Metconazolul are atât proprietăți curative, cât și protectoare și a demonstrat activitate pe termen lung.

    Mod de utilizare

    Metkon 100 SC se aplică în perioada de vegetaţie la culturile de cereale și rapiță preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală. Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos.

    Spectul de combatere a substanței active metconazol cuprinde: Rugina brună a grâului, (Puccinia recondita); Septorioza/pătarea brună a frunzelor de grâu (Mycosphaerella Graminicola), Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) alternarioza (Alternaria brassicae), mucegaiul alb/mana rapitei (Hyaloperonospora parasitica). Studiile și testele de laborator  realizate în Universitățile agricole au prezentat și o acțiune în combaterea speciilor de Fusaiun spp, ce afectează paiul și spicele de cereale.

    Specialiştii Innvigo recomandă aplicarea fungicidului  Metkon 100 SC în doza de 0,6l/ha la tratamente pentru cereale începând de la T1 datorită acțiunii mixte a metconazolului de regulator de creștere și fungicid cu efectului preventiv, eradicant şi de lunga durată.

    Fungicidul Metkon 100 SC se recomandă a se folosi și la T3 pentru protecția spicului în ultima fenofază aplicat singur sau în amestec cu fungicidul ZIZAN 500 SC (tebuconazol) în doză de 0,4l/ha sau DAFNE 240 EC (difenoconazol) în doză de 0,4 l/ha pentru  o protecție superioară împotriva atacurilor de fusarioză, aceasta fiind asigurată prin sinergismul dintre componentele active ale produselor.

    Când se aplică fungicidul METKON 100 SC

    Aplicarea fungicidului la grâu de toamnă

    La grâul de toamnă, fungicidul Metkon 100 SC trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza primului internod până la faza de înfrățire, când se dezvoltă 60% din inflorescențe (BBCH 31–56). Doza de aplicare: 0,6l /ha  singur  sau asociat.

    Aplicarea fungicidului la grâu de primăvară

    La grâul de primăvară, fungicidul Metkon 100 SC trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza primului internod până la faza vizibilă a frunzei stindard (încă nedezvoltată) (BBCH 31–37) și de la sfârșitul fazei de dezvoltare a spicului în teaca frunzei (faza de burduf) până la sfârșitul fazei de înfrățire (BBCH 49–59). Doza de aplicare: 0,6l /ha singur sau asociat

    Aplicarea fungicidului la secară de primăvară

    La secara de primăvară, fungicidul Metkon 100 SC trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza primului internod până la sfârșitul fazei de înfrățire (BBCH 31–59). Doza de aplicare: 0,6l /ha

    Aplicarea fungicidului la triticale de toamnă

    La triticalele de toamnă, fungicidul Metkon 100 SC se va utiliza preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza primului internod, până la sfârșitul fazei de dezvoltare a spicului în teaca frunzei (faza de burduf) (BBCH 31–39) și până la sfârșitul fazei de dezvoltare a spicului în teaca frunzei (faza de burduf) până la sfârșitul fazei de înfrățire (BBCH 49–59).

    Aplicarea fungicidului la rapiță de toamnă

    La rapița de toamnă, fungicidul Metkon 100 SC trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor semne de boală.

    Primul tratament trebuie efectuat toamna, în doză de 0,4l/ha de la faza frunzei a patra până la faza frunzei a șasea (BBCH 14–16).

    Al doilea tratament trebuie efectuat primăvara, în doză de 0,6l/ha în faza de creştere a tulpinii principale, de la primul internod vizibil până la faza mugurelui verde (BBCH 31–51).

    Pentru a îmbunătăți eficacitatea tratamentului Metkon 100 SC poate fi utilizat în amestec cu Dafne 250 EC / Ila 250 EC

    Produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor semne de boală. Primul tratament trebuie efectuat toamna, în fenofaza de 4-6 frunze (BBCH 14–16). Al doilea tratament trebuie efectuat primăvara, în faza de creştere a tulpinii principale, de la primul internod vizibil până la faza buton floral. (BBCH 31–51).

    Aplicarea fungicidului la rapiţă de primăvară

    La rapița de primăvară, fungicidul Produsul trebuie aplicat de la faza vizibilă a primului internod până la faza de mugur verde (BBCH 31–51).

    INNVIGO, prin specialiștii prezenți în teren la nivel de fermă, oferă soluţii complete la costuri corecte pentru toate culturile agricole de cereale, rapiță, porumb, floare, cartofi, sfeclă de zahar, măr; produse cu eficacitate dovedită in tehnologii agricole care se pot adapta schimbărilor climatice, problemelor specifice din culturile fermei, asigurând   fermierilor o buna protecție a plantelor.

    Soluții complete la prețuri corecte! 

    Achiziționând produse Innvigo, beneficiați de livrarea de produs gratuit de 5% sau 10%, în funcție de produsele achiziționate, pe bază de Voucher 2021, prin programul de  marketing care răsplătește fermierii ce utilizează produsele companiei. Pentru mai multe detalii, contactați responsabilii de vânzări și partenerii companiei și site-ul https://ro.innvigo.com/oferta. 

    Roiban George, Director  Marketing și Dezvoltare, Innvigo Agro


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată