• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • USAMV București: Conferința ”Agriculture for Life, Life for Agriculture 2021” cu reprezentanți din peste 42 de țări

    Angelica Lefter -

    Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București deschide pe data de 3 iunie porțile celei de-a X-a ediții a conferinței științifice internaționale Agriculture for Life, Life for Agriculture. Evenimentul, devenit deja o tradiție în domeniul învățământului zootehnic și agronom, se va desfășura online, potrivint unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Conform informării, pentru participare este necesară înregistrarea pe site-ul evenimentului, unde se va realiza și transmisiunea live: agricultureforlife.usamv.ro, iar limba oficială este engleza, se mai arată în comunicat.

    ”Evenimentul va fi deschis de o sesiune plenară susținută de specialiști și cercetători internaționali:

    Ulterior, persoanele interesate vor avea posibilitatea de a audia prezentări ale celor mai noi articole științifice, descoperiri și inovații în cadrul celor șapte secțiuni ale conferinței:

    Deschiderea și importanța conferinței se reflectă în tendința continuă de creștere a numărului de autori și de lucrări prezentate, încă de la lansarea ei, din 2012. Anul acesta, evenimentul va reuni autori din peste 42 de țări, care vor prezenta peste 900 de lucrări.

    Realizată pentru prima dată anul trecut, transmisiunea live, gratuită, a evenimentului confirmă rolul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București de promotor al educației universitare în România și străinătate. În 2020, succesul conferinței s-a concretizat prin peste 30.000 de vizitatori unici și peste 60.000 de vizualizări”, se mai arată în informarea deferită presei.

    Prof. univ. dr. Gina Fîntîneru, prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a subliniat că evenimentul ”Agriculture for Life, Life for Agriculture” se diferențiază de altele similare prin faptul că toate materialele vor fi stocate într-o bază de date, care va fi pusă la dispoziția celor interesați.

    ”Suntem mândri să fim deschizători de drumuri în lumea academică din România. Modul unic de desfășurare a conferinței din 2020 a suscitat interesul cercetătorilor din țara noastră și din străinătate, atrăgând o audiență de zece ori mai mare decât ediția 2019 și sperăm ca această tendință de creștere să continue și în 2021. Spre deosebire de evenimentele uzuale de acest gen, unde autorii pot audia prezentările lucrărilor doar în cadrul sesiunilor normale, conferința Agriculture for Life, Life for Agriculture stochează toate materialele într-o bază de date virtuală, care va deservi studenților, doctoranzilor, cercetătorilor și oricărei persoane interesate de domeniul științelor agronomice și veterinare”, a afirmat prof. univ. dr. Gina Fîntîneru.

    Mai multe informații privind temele abordate și programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul conferinței sau la adresa de mail agricultureforlife@usamv.ro.

    Înființată în 1852, USAMV București școlarizează anual peste 11.000 de studenți, fiind cea mai mare universitate cu profil agronom și zootehnic din România. Ea găzduiește șapte facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală. La acestea se adaugă două stațiuni de Cercetare: Stațiunea Didactică și de Cercetare Dezvoltare Agronomică Moară Domnească (Ferma Moara Domnească – un model de fermă mixtă, cu mai multe sectoare: zootehnie, cultură mare, pomicultură, precum și un complex alimentar) și Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultură Pietroasa Istrița (105 ha de viță de vie, precum și o linie de vinificație modernă, respectiv 230 ha livezi), Centrul de Studiu al Calității Produselor Agroalimentare și serele în sistem hidroponic din campusul USAMV.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Când se seamănă semințele de roșii Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte