• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: ”Afară fermierii așteaptă să le spuneţi de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR”

    Roxana Dobre -

    Guvernul Cîțu va trece prin testul de încredere în fața Parlamentului! Parlamentarii PSD vor depune pe 14 iunie o moțiune de cenzură, a anunțat miercuri, 26 mai, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului unde Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Adoptarea unei moțiuni de cenzură duce la demiterea Guvernului. O moțiune de cenzură poate fi depusă o singură dată într-o sesiune parlamentară.

    „Azi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toți românii, răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului privind PNRR”, a anunțat, miercuri, liderul PSD Marcel Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului.

    Acesta a transmis de la tribuna Parlamentului că guvernanţii se folosesc de PNRR pentru a justifica ”austeritatea şi viitorul acord cu FMI”.

    ”Domnule Cîţu, de data asta nu aţi mai avut pe unde să fugiţi. Afară vă aşteaptă fermierii să le spuneţi de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR.(…) Este o mare ruşine că premierul României trebuie forţat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influenţa România pentru următorii 5 ani.(…) Până în ultima clipă aţi vrut să ascundeţi românilor adevărul din spatele PNRR şi nici măcar astăzi nu aţi făcut public planul pentru toţi românii.(…) Ştiţi ce susţineţi în acest plan, domnilor parlamentari PNL? Domnule Orban, dumneavoastră aţi văzut acest plan? (…) Domnule Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele din PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost transparenţă, descentralizare şi sprijin concret pentru firmele româneşti. (…) PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern PNL – USR PLUS le va readuce în ţară. Vă folosiţi de PNRR pentru a vă justifica austeritatea şi viitorul acord cu FMI. Aici veţi ajunge”, a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului, conform Agerpres.

    Cîțu spune că România are nevoie de întreaga sumă din PNRR

    Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că în negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene a punctat faptul că România are nevoie de întreaga sumă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 29,2 miliarde de euro, ”pentru a se dezvolta, pentru a arde etape”, etape care ”au fost întârziate în ultimii 30 de ani de zile”.

    ”Referitor la suma totală, 29,2 miliarde, este un alt lucru pe care l-am spus ferm celor de la Comisia Europeană, la care am ţinut foarte mult. România are nevoie de toată suma pentru a se dezvolta, pentru a arde etape, etape care au fost întârziate în ultimii 30 de ani de zile. Avem nevoie de aceşti bani ca să putem să prindem din urmă alte ţări dezvoltate şi ăsta este rolul meu. Vă garantez tuturor că vom face acest lucru cu ajutorul acestui PNRR”, a afirmat Cîţu în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a prezentat PNRR.

    Reamintim că din finanțările prin PNRR marile pierderi pentru agricultură sunt lipsa banilor privind investițiile în sistemul de irigații și eliminarea din plan a depozitelor regionale.

    Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Cum au pierdut miniștrii Oros, Ghinea și premierul Cîțu trei miliarde de euro pentru irigații


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE