• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fenomenul BRIC: Cum va creşte producţia şi cererea de carne în Brazilia

    agrointeligenta.ro -

    Brazilia îşi va creşte cu 43,2% producţia de carne într-un deceniu

    Condiţiile de pe piaţa internaţională dar şi de pe cea internă vor susţine în următorii 10 ani suplimentarea cu 10, 9 milioane de tone a producţiei braziliene de carne, potrivit unui studiu de impact realizat de Ministerul Brazilian al Agriculturii şi de centrul de Centrul Brazilian de Cercetări Agricole (Embrapa). Cantitatea este echivalentă cu 43,2% din producţia din acest moment.

    Producţia de carne de pui va cunoaşte cea mai ridicată rată de creştere, de 4,2% anual, tendinţă susţinută de modificarea obiceiurilor de consum ale brazilienilor în favoarea acestui fel de carne dar şi de deschiderea, în baza acordurilor bilaterale semnate recent, a unor pieţe externe tradiţional mari consumatoare. Evoluţia va consolida poziţia Braziliei ca al treilea mare producător mondial de carne de pui, după SUA şi China.

    Evoluţia generală a ţării în plan social şi economic, înregistrată în ultimele două decenii, care au propulsat ţara sud americană în grupul celor patru mari economii emergente BRIC, alături de Rusia, India şi China s-au reflectat şi la nivelul vieţii de zi cu zi a brazilienilor prin creşterea sensibilă a veniturilor, fapt care a permis suplimentarea consumului, dar şi prin schimbarea obiceiurilor culinare, fiind dată o atenţie din ce în ce mai mare alimentelor care susţin o nutriţie sănătoasă, fapt care a încurajat consumul de carne de pui, inclusă în majoritatea dietelor de acest tip.

    Potrivit studiului consumul intern de carne de pui va creşte cu 2,7% anual în următorul deceniu, la finele căruia va totaliza 12,8 milioane de tone. Restul, până la 4,2% va fi asigurat de exporturi, în special după ce prin intermediul acordurilor bilaterale autorităţile braziliene au reuşit să deschidă sau să largească poarta de intrare a producătorilor proprii pe mari pieţe tradiţional mari consumatoare de carne de pui. Cel mai recent, în 2011, în urma unui astfel de acord, China a decis să dubleze de la 25 la 50 numărul de unităţi braziliene de producţie de carne de pui care pot exporta pe piaţa sa, cea mai mare din lume.

    Producţia de carne de vită este a doua în topul creşterilor cu 2,1% pe an iar cea de carne de porc, a treia, cu 2%.


    Te-ar mai putea interesa

    Rusia elimină taxele la import pentru carnea de pui în ideea de a coborî preţurile Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Șef DSVSA: Document obligatoriu pentru a transporta porcul tăiat pentru Crăciun

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!