• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Syngenta a lansat VIBRANCE® DUO, noul produs pentru tratamentul fungicid al semințelor de cereale păioase

    Adrian Radu -

    Compania Syngenta a lansat un nou produs dedicat celei mai importante culturi din România – cea de grâu. În cadrul unui eveniment online, specialiștii Syngenta au prezentat fungicidul Vibrace Duo care este disponibil din acest an fermierilor din România și din Republica Moldova. Lansarea s-a bucurat de o audiență largă în rândul producătorilor agricoli, fiind transmisă pe pagina de Facebook Syngenta România, dar și pe Agrointeligența. Nu au lipsit nici întrebările din partea agricultorilor, la care răspunsurile au venit în timp real, direct de la specialiștii Syngenta!

    VIBRANCE® DUO este un fungicid de nouă generație, având la bază două substanțe active care acționează sinergic: sedaxan, care are un mod de acțiune sistemic, din grupa SDHI (inhibitor al succinat dehidrogenazei) și fludioxonil, cu acțiune de contact și penetrantă. Noul produs fungicid conține și tehnologia Syngenta patentată FORMULA M™, un complex de adjuvanți speciali care asigură o calitate mult îmbunătățită a tratamentului semințelor. Acest complex asigură o acoperire mai bună a semințelor cu soluția de tratat, o alunecare mai ușoară prin mașina de tratament, reducerea conținutului de praf generat și uscarea mai rapidă a semințelor după tratament.

    Întâlnirea digitală de lansare a fost transmisă din studio și moderată de către Violeta Severin, specialist marketing Syngenta Moldova și Silviu Caimac, responsabil tratament sămânță Syngenta pentru România și Republica Moldova. Apoi, Marc Besse, responsabil cu portofoliul de produse pentru tratament sămânță pentru regiunea Europa, Africa și Orientul Mijlociu și Alex Heming, expert global în calitatea aplicării tratamentului semințelor la Institutul Seedcare Syngenta din Stein, Elveția, a prezentat istoria de succes a substanței active sedaxan, subliniind faptul că 2021 reprezintă o bornă importantă pentru această moleculă: aniversarea a 10 ani de la lansarea acesteia la nivel global și 10 ani de la obținerea celui mai prestigios premiu din industrie, pentru cel mai bun produs pentru protecția plantelor în 2011 la Agrow Awards.

    Sedaxan este o substanță activă dezvoltată exclusiv pentru tratament sămânță, cu rezultate excepționale la un spectru larg de boli din sol și sămânță. În plus, sedaxan asigură un efect biostimulant plantelor, manifestat printr-un sistem radicular mai dezvoltat și înrădăcinat.

    Acest efect duce, în final, la o răsărire mai rapidă, uniformă, iar plantele sunt mai bine pregătite să beneficieze și să capteze apa și nutrienții din sol. Dacă tehnologia este bine respectată, fermierii pot beneficia de spor de producție și recolte de calitate.

    Alex Heming a lansat noua aplicație mobilă Seedcare Quality Everywhere. România și Republica Moldova sunt primele țări din regiune în care această aplicație poate fi accesată de către fermieri și operatori. Este de acum disponibilă pentru descărcare gratuită pe platforma iOS și Android.

    Aplicația Seedcare Quality Everywhere îi ajută rapid și eficient pe fermieri și operatori să obțină o confirmare vizuală a intensității culorii tratamentului semințelor doar prin simpla scanare cu ajutorul telefonului mobil a semințelor tratate. Pe baza vizualizării intensității culorii, aplicația oferă o imagine asupra calității tratamentului în funcție de intensitatea de colorare: excelent, mediu sau netratat.

    În cadrul evenimentului de lansare oficială VIBRANCE® DUO, Silviu Caimac a prezentat pe scurt portofoliul de produse pentru tratamentul semințelor de cereale păioase. De departe, Syngenta are un portofoliu complet și perfomant, începând cu insecto-fungicidul AUSTRAL® PLUS, recomandarea nr. 1, datorită spectrului larg de boli și dăunători de sol controlați.

    Deși Syngenta recomandă protecția fitosanitară a semințelor cu un insecto-fungicid, pentru fermierii care doresc doar un tratament fungicid, aceștia pot alege cea mai nouă soluție de tratament fungicid VIBRANCE® DUO (singurul produs de pe piață cu omologare la Rizoctonia la cereale) sau CELEST® EXTRA, tratamentul sămânță fungicid cu două substanțe active, care are un excelent raport de calitate-preț. În România, Syngenta vine și cu produse pentru segmentul de bază, acoperit prin produsul DIVIDEND® M, cu o substanță activă sistemică, cu omologare la cultura de grâu.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd