• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ITC Seeds, compania care produce semințe agricole pentru majoritatea culturilor din România

    Adrian Radu -

    Fiecare regiune are resurse specifice, provocări în creștere și oportunități de piață. Sămânța regională este capabilă în mod unic să adapteze toate aceste nevoi și condiții. Este o realitate pe care producătorul de semințe ITC Seeds a înteles-o foarte bine și a aplicat-o produselor sale, cu scopul de a oferi fermierilor semințe selectate pentru a excela în climatul și solurile specifice țării noastre. Cu investiții cumulate de sute de mii de euro în cercetare și o suprafață de 650 ha dedicată ameliorării și producției de sămânță, ITC Seeds este unul dintre puținii producători 100% autohtoni de genetică.

    Fiecare sămânță din portofoliul companiei spune povestea unor ani de cercetări pentru dezvoltarea unor soiuri adaptate la regiune, care să le ofere fermierilor români infrastructura necesară unei agriculturi de performanță.

    ITC Seeds are în portofoliu semințe agricole pentru majoriatea culturilor din țara noastră

    Filozofia producătorului autohton privind adaptarea la condițiile regionale a permis dezvoltarea a două tipuri de rapiță, Perla și Diana, care se remarcă prin rezistența la îngheț și randamente de 4-5 tone/ha.

    ”Unul dintre soiurile omologate de Departamentul de Cercetare a fost soiul de rapiță Perla, care este și singurul care există în acest moment pe piață și care corespunde programului de soiuri autohtone prin proiectele AFIR. Este un soi care se pretează foarte bine condițiilor noastre climatice și este singura varietate care a performat și care a avut rezultate anul trecut, în Dobrogea”, a explicat Beatrice Tavares, administrator ITC.

    Tehnologia ITC iși demonstrează excelența și in cazul sămânței de soia. Soiul Vigo, cu producții de 3,5 t/ha în condiții de neirigat, a ieșit pe primele locuri ca productivitate în testele realizate în mod repetat de un ONG de profil din Austria, denumit «Danube Soia», care promovează cultivarea soiei în unitățile de producție aflate de-a lungul Dunării.

    Pionieri în introducerea unor soiuri noi, cercetătorii de la ITC au fost primii care au introdus în România soiurile de mazăre de toamnă, Frosen și Igloo, rezistente la cădere și la ger, până la -18 C.

    Soiuri de mazăre și muștar

    ”Mazărea de toamnă este un produs care se însămânțează la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Are avantajul că se poate însămânța după ce toate cerealele de toamnă au fost însămânțate și fermierul are o fereastră în pregătirea terenului pentru culturile de primăvară și după culturile de toamnă. Este un produs care rezistă la îngheț fără zăpadă, până la -18, -20 de grade. Și are, de asemenea, avantajul că avem aproximativ două săptămâni avans la recoltare față de mazărea de primăvară. Pornește mai devreme în vegetație, în mod normal, decât cea de primăvară, are producții ridicate și stabile. De asemenea, acest soi Frosen performează foarte bine în anii secetoși. Chiar dacă rămâne la o talie foarte joasă, el va forma foarte multe păstăi pentru a compensa tocmai masa foliară și va face foarte multe boabe”, a dezvăluit administratorul ITC.

    Unul dintre produsele pentru care compania ITC Seeds este recunoscută și peste granițe este muștarul, a cărui producție este exportată în proporție de 94%, ca muștar de sămânță. Piețele tradiționale de export sunt Franța, Germania, Belgia, Italia și Austria. Soiurile de muștar din portofoliul ITC, atât cel negru, cât și cele galbene, au efect medicinal asupra solelor pe care sunt cultivate (distrug peste 90% din nematozii din sol), astfel că fermierii sunt tot mai interesați de culturi care pot reface solurile.

    Iris 12, Jaguar și Angelica sunt trei soiuri de grâu pe care ITC Seeds le recomandă fermierilor români și care au confirmat în cercetările făcute. Prin viziunea sa, ITC Seeds încurajează fermierii să folosească soiuri certificate calitativ și, mai ales, adaptate la condițiile locale, pentru obținerea celor mai bune randamente.

    Detalii suplimentare despre produsele ITC Seeds puteți găsi pe www.itcseeds.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte