Știri din agricultura bio

Miniștrii agriculturii din UE – acord pentru ca 25% din terenuri să se cultive bio până în 2030

Miniștrii agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene și-au exprimat sprijinul atât pentru planul de acțiune al Comisiei Europene pentru dezvoltarea producției ecologice, cât și pentru concluziile Consiliului cu privire la acest plan. Inițiativa CE prevede ca până în 2030, 25% din terenurile agricole să fie introduse în circuitul agriculturii ecologice.

”Miniștrii și-au exprimat sprijinul atât pentru planul de acțiune al Comisiei pentru dezvoltarea producției ecologice, cât și pentru concluziile Consiliului cu privire la acest plan. Numeroase delegații au luat cuvântul pentru a evidenția o serie de aspecte ale planului, inclusiv necesitatea de a stimula cererea de produse ecologice prin sensibilizarea consumatorilor și încurajarea instituțiilor publice, cum ar fi școlile, să furnizeze alimente ecologice în cantinele lor. O serie de state membre au subliniat, de asemenea, punctele de plecare diferite ale statelor membre și necesitatea de a se ține seama de aceste diferențe”, se arată într-o comunicare oficială a Consiliului Uniunii Europene, în urma Consiliului pentru Agricultură și Pescuit din 19 iulie.

În Strategia „De la fermă la consumator” din cadrul Pactului verde european, Comisia Europeană a stabilit obiectivul ca „cel puțin 25% din terenurile agricole ale UE să fie ocupate de agricultura ecologică, precum și de a se înregistra o creștere semnificativă a acvaculturii ecologice până în 2030”. ”Pentru îndeplinirea acestui obiectiv și pentru a ajuta sectorul ecologic să își atingă întregul potențial, Comisia a prezentat un plan de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice în UE”, se mai arată în comunicare.