agrointel.ro
ForțaPAC
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Elevii din Vădastra au primit cu interes informațiile despre fondurile pentru agricultura din comuna lor

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Ultima școală la care Caravana ”Forța PAC Junior” a ajuns în județul Olt a fost cea din Vădastra, acolo unde echipa noastră a fost sprijinită în demersul său de către doamna Laura Voicu, directorul Şcolii Gimnaziale Vădastra.

    Elevii cu vârste între 12 și 14 ani ne-au așteptat să venim după ce au aflat despre caravana noastră din afișele publicate în școală, chiar la intrarea în unitatea de învățământ, dar și în localitate. Am avut bucuria să putem discuta direct cu circa 20 de elevi din Vădastra, toți interesați de posibilitatea ca agricultura locală să beneficieze de sprijin și de investiții care să ajute întreaga comunitate. Elevii erau nerăbdători să afle de la ”musafiri”, adică de la noi, care sunt veștile pe care le aducem.

    De cum am început să vorbim despre Politica Agricolă Comună, am simțit că le-am stârnit interesul. În localitatea Vădastra, o parte importantă din gospodării sunt implicate și în activitatea agricolă, în sectoare diverse, de la legumicultură, la creșterea animalelor.

    Nu au lipsit nici întrebările. Elevii ne-au cerut să le spunem ce sprijin vor primi fermele de familie care produc legume în spații protejate si cum îi poate ajuta statul în ceea ce privește vânzarea legumelor proaspete, mai ales în relația cu supermarketurile.
    O altă rugăminte pe care am primit-o a fost să revenim și să transmitem vești despre cum evoluează lucrurile în privința deciziilor privind micile fermele de legume, așa cum sunt cele din localitatea Vădastra.

    Din ceea ce am putut vedea și discuta cu tinerii de la Vădastra, ne-am făcut o idee extrem de bună despre perspectivele acestei localități în ceea ce privește agricultura. Nu doar că inclusiv tinerii sunt interesați de noua Politică Agricolă Comună, dar și cadrele didactice îi sprijină, iar autoritățile locale ne-au asigurat că vor să schimbe în bine multe lucruri în comună, cu ajutorul fondurilor europene.

     

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Caravana ”Forța PAC Junior” a ajuns la Vădăstrița, o comună cu grădini îngrijite și tineri interesați de agricultură În Urzica, elevii învață să aibă grijă de plante. Primele lor răsaduri cresc frumos pe pervazul din clasă Viitorii legumicultori de la școala din Vișina Nouă, Olt, interesați de veștile despre noua PAC

    Ultimele știri

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Abonare gratuită la știri