• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful APIA prins când lua mită va face Revelionul acasă. A fost pus în libertate de judecători!

    Roxana Dobre -

    Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), suspectat de luare de mită, arestat preventiv zilele trecute, la cererea DNA Constanța, va fi pus în libertate, conform unei decizii pronunțată miercuri, 29 decembrie, de Curtea de Apel Constanța. Acesta va fi plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile și i se interzice să mai exercite vreo activitate, pe durata procesului penal, în calitate de funcționar în cadrul APIA.

    Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe 22 decembrie, călărășeanul Bogdan Dumitrașcu Dumitru, directorul general adjunct al  Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța, fiind acuzat de luare de mită pentru angajarea unei persoane în cadrul APIA– Structura Centrală. Imediat după apariția informației în spațiul public, APIA a anunțat că acesta a fost revocat din funcție.

    Ulterior fostul șef al APIA a contestat decizia de arestare preventivă iar pe 29 decembrie judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis să îl pună în libertate. ”În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite contestația formulată de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru. Desființează în parte Încheierea nr. 234/2021 a Tribunalului Constanța și rejudecând: În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea DNA –ST Constanța privind luarea măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru. În baza art. 242 alin. 1 Cod procedură penală revocă măsura arestului preventiv față de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru, dispusă prin Încheierea nr. 234/2021 a Tribunalului Constanța”, se arată în decizia dată astăzi de judecători.

    Conform sursei citate, în baza art. 227 alin. 1 teza a II-a c. procedură penală dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru, arestat preventiv în baza Încheierea nr. 234/2021 a Tribunalului Constanța, dacă nu este reținut sau arestat preventiv în altă cauză. În baza art. 227 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 215 C.proc.pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29.12.2021 până la data de 26.02.2022, inclusiv.

    ”În baza art. 215 alin. 1 şi alin. 2 C.proc.pen., impune inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Politia municipiului București, organ de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de acest organ sau ori de câte ori sunt chemaţi. d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului; e) să nu exercite nicio activitate, pe durata procesului penal, în calitate de funcționar în cadrul APIA; f) să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect cu numiții Vîlsan Aureliana, Vîlsan Roxana Maria. În baza art. 215 alin. 3 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată prin punerea la dispoziția părților ți a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 29.12.2021”, se arată în decizia judecătorilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania