• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vrei să cultivi lavandă? Uite care sunt cele mai profitabile soiuri de lavandă

    agrointeligenta.ro -

    Cultivarea lavandei poate fi o afacere profitabilă dacă fermierul decide de la bun început cum vrea să îşi valorifice recolta.

    Cele mai bănoase soluţii sunt comercializarea butaşilor, producerea uleiului esenţial sau vânzarea florescenţelor în scop culinar.

    Agrointeligenţa vă prezintă care, dintre cele aproape 40 de soiuri, ar fi cele mai indicate pentru aceste trei direcţii de valorificare a recoltei de lavandă.

    lavanda

    Soiuri de lavandă pentru vânzarea de butaşi

    Comercializarea de butaţi de lavandă se poate face uşor în pieţele marilor oraşe, la târguri sau prin intermediul unui magazine online. Avantajul îl reprezintă costul mic al investiţiei, pentru că un fermier care deja cultivă lavandă are o sursă sigură de a obţine plăntuţele noi.

    Răsadurile de lavandă au preţuri în funcţie de dimensiunea plantei – de la câţiva lei, până la 20-30 de lei, cât ajunge să coste un butaş de lavandă în marile magazine de bricolaj şi grădinărit.

    În acest scop, cel mai recomandat soi este englezescul Munstead (Lavandula angustifolia), cu un miros foarte puternic şi foarte “prolific”.

    lavender aromatherapy

    Soiuri de lavandă pentru obţinerea de ulei esenţial

    Cultivatorii de lavandă care doresc să producă şi uleiul esenţial – foarte căutat şi apreciat, mai ales în industria cosmeticelor, ar trebui să ia în calcul investiţia în soiul Grosso (Lavandula Intermedia). Acesta este o încrucişare între două soiuri englezeşti (Lavendula augustifolia şi Lavendula latifolia), anume creată pentru a produce mai multe flori şi mai mult ulei – de până la cinci ori mai mult decât soiurile obişnuite.

    lavanda de consumSoiuri de lavandă pentru uz culinar

    Buena Vista (din „familia” Lavandula angustifolia) este soiul de lavandă creat de englezi pentru a fi folosit la prepararea deliciilor culinare. Se poate cultiva chiar şi în ghiveci şi este o soluţie sigură la care mulţi mari bucătari apelează pentru o savoare mediteraneeană. Poate fi folosit şi la prepararea ceaiurilor cu lavandă.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere