• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții distribuite către fermele familiale mici și mijlocii și tinerii fermieri!

    Roxana Dobre -

    Subvenții distribuite către fermele familiale mici și mijlocii și tinerii fermieri! Eurodeputatul român, Daniel Buda, a făcut pe pagina sa de socializare o ”analiză” a sumelor și schemelor care se pregătesc pentru subvențiile din noua Politică Agricolă Comună (PAC).

    ”Prin Politica Agricolă Comună, României îi vor fi alocați 21,65 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 astfel: Pilonul I, cu 13,6 miliarde euro, din care măsurile de piață 363 milioane de euro și Pilonul II, cu 6,9 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală”, reamintește Daniel Buda.

    Daniel Buda, eurodeputat român din partea PNL

    Rezervă pentru agricultură de 450 milioane de euro anual

    Având în vedere planul ambițios al Comisiei Europene de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei și poluării până în 2050, fiecare stat membru trebuie să elaboreze un Plan Strategic național care să descrie modul în care vor fi îndeplinite obiectivele noii PAC și Pactului Verde, conform descrierii strategiei “De la fermă la consumator” și strategiei din domeniul biodiversității, mai arată oficialul european.

    ”Prin noua PAC va fi introdusă o rezervă pentru agricultură în valoare de minimul 450 milioane de euro anual, pentru a se putea finanța măsurile de piață, în eventualitatea unor crize. Pentru noul PNS, există propunerea ca beneficiarii eligibili pe schemele de procesare să rămână doar formele asociative, pentru o integrare mai ușoară a materiei prime în procesare. Plafonul sprijinului public va fi ridicat de la 2.5 milioane de euro la 15 milioane de euro. Extrem de importante în noul PNS vor fi și investițiile în procesarea și marketingul produselor agricole și pomicole în afara exploatației prin intermediul formelor asociative, creșterea eficienței energetice pentru unitățile de procesare existente. Cel puțin 25% din bugetul statelor membre alocat sprijinului pentru venit, va fi alocat programelor ecologice iar cel puțin 35% din fondurile de dezvoltare rurală, alocate angajamentelor de agromediu prin care se promovează practicile favorabile mediului, climei și bunăstării animalelor”, a mai menționat Buda.

    Banii – distribuiți în special către fermele familiale mici și mijlocii și către tinerii fermieri

    Daniel Buda a mai subliniat că reprezentanții Comisiei Europene urmăresc ca banii europeni să fie distribuiți mai echitabil, în special către fermele familiale mici și mijlocii și către tinerii fermieri.

    ”Performanța este posibilă dacă se ține cont de condițiile locale. Fermele familiale reprezintă cel mai bun mijloc pentru asigurarea viabilităţii producţiei alimentare, a gestiunii durabile a resurselor naturale şi a biodiversităţii şi conservării unei producții rurale autentice! Fermele mici, fermele de familie, pot face față mai ușor crizelor și schimbărilor de pe piață, dată fiind capacitatea lor de adaptabilitate care este mai mare față de a altor operatori. Având în vedere piața concurențială, pe care operează, sprijinul față de aceste ferme și față de tinerii fermieri care sunt la început de drum, poate dezvolta enorm sectorul agricol”, a punctat europarlamentarul român.

    În final, Daniel Buda a declarat că se alăture în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, la eforturile depuse pentru favorizarea unui sector agricol inteligent, diversificat ce contribuie la susținerea mediului și climei și consolidarea structurilor socio-economice din zonele rurale.

    ”Voi susține introducerea instrumentelor concrete de consolidare a poziției fermierilor, în așa fel încât aceștia să aibă toate posibilitățile necesare să producă în continuare alimente de calitate, la prețuri accesibile, pentru consumatori!”, a conchis eurodeputatul.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată