• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tărâmul Fermierilor de Mâine: Dumitru Vârgă, de la Crama Budureasca, este protagonistul celui de-al cincilea episod

  Adrian Radu -

  Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează resposabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunităților locale. Acesta este Tărâmul Fermierilor de Mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

  Dumitru Vârgă are ani buni de agricultură în spate, iar pasiunea cea mare este reprezentată de viticultură și vinificație. A ajuns în zona Dealu Mare, în județul Prahova, acum aproape 22 de ani, implicându-se total în business-ul de viticultură. În numai 4 ani a reușit să asigure, prin programul de reconversie, replantarea a nu mai puțin de 250 de hectare de viță de vie. Rezultatele s-au văzut ulterior.

  Crama Budureasca produce nu mai puțin de 2.2 milioane de litri de vin pe an. Sunt 11 soiuri albe și 5 roșii, iar vizita în cramă îți va deschide noi orizonturi. Digitalizarea a devenit o constantă în acest loc extraordinar. Toate fermentatoarele sunt legate la un panou de control, pentru ca munca să fie simplă pentru operatori si pentru oenolog.

  Vinul este păstrat în săli în care nivelul de temperatură și umezeală este atent ținut sub control, senzorii fac toată treaba și oferă toate datele de care are nevoie Dumitru Vârgă. Dincolo de cramă, fermierul prahovean ajută și comunitatea. 5 elevi beneficiază în fiecare an de burse, iar drumurile din zonă sunt reabilitate și cu ajutorul fondurilor de la Crama Budureasca. În plus, Dumitru Vârgă merge pe drumul unei agriculturi ce susține economia circulară, pentru a reduce orice fel de pierdere. Dorește sa extindă capacitatea de vie ecologică în decursul următorilor ani, urmărind mereu direcția pieței de desfacere a vinului.

  Pandemia globală a mărit viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie bazată pe inovație și știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de transformare și dezvoltare tehnologică prin adoptarea de aplicații digitale și instrumente de precizie.

  Tărâmul Fermierilor de Mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligența-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează și tânjesc după dimensiunea lumii digitale și inovație în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja tehnologia digitală. Atât instrumentele digitale, cât și suportul comunicării din spate devin parte a generațiilor. Parte a ceea ce lasă noii generații, într-un mod sustenabil.

  Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijini să aplice soluții sustenabile la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

  Într-un an agricol dificil, cu multe provocări, în special ca urmare a unei lumi paralizate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care s-au adaptat și au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament, de intervenții în caz de dăunători, totul pe baza informaţiilor din hărţile satelitare. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas inaintea… vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem computerizat, care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurslor, oferind soluții la cele mai presante provocări ale fermierului de azi și de mâine. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate față de producție, mediu și societate.

  Tărâmul Fermierilor de Mâine va spune poveștile unor fermieri care merg în același pas cu lumea și evoluția ei. 10 fermieri care îmbrățisează inovația și sustenabilitatea își vor spune povestea într-o serie de clipuri care vor expune felul în care agricultura performantă, inovatoare și sustenabilă este a viitoarelor generații… a fermierilor de mâine!


  Te-ar mai putea interesa

  Protejează rănile de tăiere la vița de vie împotriva bolilor lemnului cu Tessior® AMINO EXPERT® PROTEKT: Biostimulator complex cu absorbție rapidă Starul care curăță buruienile din lanul de grâu

  Ultimele știri

  Sprijin pentru fermierii din România afectați de creșterea prețurilor! Anunţ APIA pentru fermierii care aşteaptă banii pe subvenţii! Concluziile unui fermier din Ialomița. Ce produse a folosit ca să aibă producția dorită de pepeni