• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Povestea lui Marcel Apostu, fermierul vasluian care s-a dezvoltat cu ajutorul creditelor bancare

    Adrian Radu -

    Creșterea unei afaceri în agricultură este strâns legată de investiții. Fie că este vorba de parc auto nou, de tehnologii avansate, de digitalizare, investițiile sunt importante și se fac și cu ajutorul creditelor bancare. Este și povestea lui Marcel Apostu, din Pogonești, Vaslui, care a plecat de jos și a ajuns departe, cu muncă multă și cu sprijin potrivit, oferit si de Patria Bank.

    Marcel Apostu s-a obișnuit de mic cu agricultura. Nici nu avea cum să fie altfel, având părinții implicați în munca pământului. Crescut la țară, a visat să aibă un tractor, pentru a-și face munca mai ușoară. Cea mai facilă metodă a fost cea de creditare. “Primul împrumut bancar l-am făcut în anul 2000, un împrumut nu pot să spun că foarte mare, dar cât de cât pentru mine era greu de făcut. La jumătatea creditului am reușit să-l achit. Am terminat cu tractorul, am început să prind oleacă de teren, am început să mă extind în utilaje”, și-a amintit fermierul vasluian.

    Anii au trecut, utilajele au tras din greu, astfel că, prin 2015, Marcel Apostu și-a făcut planul de a înnoi parcul auto. “Era un parc învechit, tehnologia n-o puteam dezvolta fără să avem acele utilaje performante și atunci am simțit nevoia să colaborăm, să găsim o bancă, care să vină în sprijinul nostru, să ne ajute cu partea financiară. Am încheiat un contract, am reușit să prindem creditarea, finanțarea, mi-am achiziționat utilaje și uite așa am început cu Patria Bank să ne putem dezvolta”, a completat Apostu.

    De ce Patria Bank? În primul rând, pentru rapiditatea serviciilor. Toată documentația s-a făcut repede, astfel că fermierul și-a primit banii la timp și nici nu a făcut drumuri care să-l țină de la munca din fermă. Comunicarea cu Patria Bank este excelentă, iar reprezentanții unității financiare au venit mereu cu soluții pentru orice provocare apărută.

    “Nu știu dacă, fără Patria Bank, găseam alte soluții sau alte mijloace prin care ne puteam dezvolta. Datorită lor am reușit an de an, să contractăm credite cu dobânzi foarte mici, noi ne-am permis să putem cumpăra începând de la utilaje până la îngrășăminte chimice și tratamente fitosanitare. Fără ele nu am putea să ne desfășurăm activitatea”, a încheiat Marcel Apostu.

    Informații detaliate despre toate creditele oferite fermierilor, dar și despre celelalte servicii Patria Bank puteți găsi pe site-ul www.patriabank.ro.

    Acest articol face parte din proiectul „Împreună pentru agricultură” realizat de Patria Bank alături de fermierii români care au reușit să crească și să se dezvolte, cu determinare, multă muncă și sprjin financiar.

    Produsele de creditare dedicate agriculturii oferite de Patria Bank acoperă toate nevoile specifice segmentului:
    – achiziția de bunuri (vehicule, echipamente, utilaje etc.) utilizate în activitatea agricolă, cu până la 100% finanțare a valorii acestora, inclusiv finanțarea TVA-ului
    investiții imobiliare (terenuri agricole, achiziție de clădiri / ferme, construcție / renovare clădiri / ferme etc.), utilizate în scopul desfășurării activității agricole, achiziție terenuri agricole etc.); precum și alte investiții specifice activității agricole; cu până la 100% finanțare din valorea terenului
    – refinanțarea creditelor de investiții de la alte instituții financiare sau refinanțarea investițiilor realizate din surse proprii;
    finanțare capital de lucru curent, achiziție de inputuri de la furnizorii parteneri Patria Bank
    Credite APIA
    – finanțări punte pentru proiecte cu Fonduri Europene;
    – credite de investiții pentru co-finanțarea proiectelor cu Fonduri Europene;
    – componente ale proiectelor pe Fonduri Europene și naționale care nu sunt reglementate

    Produselor dedicate, care favorizează specificitatea acestui domeniu (atât în tipologia de culturi, cât și în particularitățile de rambursare, în funcție de sezonalitatea caracteristică), Patria Bank le adaugă echipe dedicate, dublu specializate (vânzători cu specializare bancară & inginerie agro și aprobatori specializați în finanțarea agriculturii), deservind toate tipurile de firme cu domeniu de activitate agricultura.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA