• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noile subvenții anunțate de ministrul Chesnoiu pentru fermierii din zootehnie!

    agrointeligenta.ro -

    Noi măsuri de sprijin vor fi achitate începând cu acest an pentru fermierii din zootehnie, cei mai afectați de scumpirea gazelor și a electricității, dar și a fertilizanților. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a răspuns, vineri seara, în emisiunea Exces de Putere de la Antena 3, apelului disperat transmis de agricultori și asociațiile de fermieri în ultima perioadă, după explozia prețurilor la gaz, energie, dar și la îngrășăminte.

    ”În bugetul ministerului Agriculturii, pentru anul 2022, am pus, pentru prima dată în ultimii doi ani, două programe extrem de importante: reproducția la porc și pasăre. Care erau scrise, aveau act normativ pentru bugetare, aveau programul elaborat, schemă de finanțare, dar nu erau bugetate. Au finanțare și pe credite de angajament și pe credite bugetare. Fermierii se înscriu, producția poate crește, dacă se implementează cu rapiditate și nu mai intervin și alte situații. Pentru că toți factorii aceștia de risc impactează în planurile de afaceri pe care fermierii le-au despus în vederea finanțării”, a declarat ministrul Chesnoiu vineri seara, la Antena 3.

    Vă reamintim că Asociația Forța Fermierilor a transmis un semnal de alarmă cu privire la scumpirile aplicate, de la începutul anului, pentru gaze și electricitate. Fermierii au început să fie notificați privind noile tarife care se aplică pentru consumul de la 1 ianuarie. ”Situația a ajuns inadmisibilă. Chiar vrem să nu mai avem zootehnie în România? Să aducem toată mâncarea de afară? Cu o creștere de costuri de 6-7 ori la electricitate și gaze, producătorii din zootehnie vor intra în faliment în șase luni. Vom avea diminuări de producție chiar din februarie, când vor începe să vină la plată facturile majorate din ianuarie. Va fi un dezastru. Serios, chiar nu se gândește nimeni cum își poate continua activitatea un sector esențial pentru securitatea alimentară a României cu creșteri de costuri pe o zonă esențială de 6-7 ori? Solicităm Guvernului României să vină cu soluții pentru a mai putea vorbi de supraviețuirea sectorului de porc și pasăre în România. Iar companiilor de utilități, care efectiv își bat joc de antreprenorii români din zootehnie și industria alimentară, le transmit doar atât: Să vă fie rușine pentru inconștiența de a pune în pericol producția de carne în România! Sunteți niște asasini economici, asta sunteți! Nu există nicio justificare economică pentru majorarea de tarif pentru un produs sau serviciu furnizat de 6-7 ori de la o lună la alta. Pur și simplu nu există, mai lăsați-ne cu abureala!”, a transmis Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

    NU ASASINAȚI FERMELE ROMÂNEȘTI!

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a demarat un serial de articole în care vă prezentăm ce se întâmplă cu fermierii care sunt puși, la începutul anului, în cea mai dificilă situație: aceea de a decide dacă merg sau nu mai departe în contextul noilor majorări de prețuri la gaz și electricitate. Campania pe care o demarăm se numește NU ASASINAȚI FERMELE ROMÂNEȘTI! și vă rugăm să ne sprijiniți cu informații și opiniile dumneavoastră pe care le așteptăm la adresa de e-mail redactia@agrointel.ro sau la telefon 0744.311.359 (inclusiv prin Whatsapp).


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată