• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tratament revoluționar pentru infecții, lansat de ROMVAC. IMUNOINSTANT se poate folosi atât în medicina veterinară, cât și în cea umană

  agrointeligenta.ro -

  Compania ROMVAC S.A., cel mai important producător de medicamente și vaccinuri de uz veterinar din România, a aniversat săptămâna aceasta 40 de ani de activitate lansând IMUNOINSTANT, o linie de produse revoluționare care pot substitui antibioticele în tratarea celor mai dificile infecții.

  Tratamentul dezvoltat în laboratoarele ROMVAC în colaborare cu specialiștii de la Institutul ”Victor Babeș” din Capitală marchează intrarea ROMVAC pe piața produselor destinate medicinei umane, dar produsul poate fi folosit și în medicina veterinară. Potrivit prof. dr. Emanoil Ceaușu  (foto jos) de la Victor Babeș, rezultatele obținute cu bolnavii sunt un semn că noul tratament este unul cu o eficiență mare. DSC_0148

  Testat de fermieri

  Mai mulți fermieri au testat deja IMUNOINSTANT și s-au declarat mai mult decât încântați vindecările rapide ale animelelor. Astfel, cunoscutul crescător de vaci de lapte Cristian Lungu a povestit că a folosit IMUNOINSTANT pentru a trata mamita la bovine și infecția a dispărut după trei zile de la administrare, prevenind astfel fermierul de la pierderi importante. La analizele efectuate, laptele a ieșit ”curat” și animalul a fost perfect vindecat.

  Produs din oul de găină

  Noua linie de produse are acţiune ţintită pentru rezolvarea celor mai dificile cazuri de infecţie, cu rezistență la antibiotice, având la bază o descoperire datând din 1893, dar care a fost complet uitată de către oamenii de ştiinţă şi medici.

  ”Acum peste 100 de ani, F. Klemperer a arătat că o găină cu un anumit agent patogen are capacitatea să producă o imunoglobulină specializată – IgY, pe care o transferă în oul său pentru a asigura imunitatea puilor împotriva virusului cu era infectată sau imunizată pasărea-mamă. Pornind de la această descoperire, cercetătorii ROMVAC au dezvoltat un tratament revoluționar ce au la bază acest tip de imunoglobulină şi care a avut rezultate excepţionale în cazurile ce prezentau rezistenţă la antibiotice. IMUNOINSTANT este un produs 100% românesc, un produs natural – fiind obținut din proteină de ou, ce poate substitui tradiţionalele”, a declarat domnul Constantin Chiurciu, Directorul General al ROMVAC.

  IMUNOINSTANTIMUNOINSTANT este un tratament natural, pe baza unei proteine din ou. În mediu steril, găinile sunt vaccinate împotriva unei infecții cu o anumită bacterie sau virus, iar după trei zile, ouăle pe care le produce ajung să conțină o cantitate suficientă de imunoglobulină IgY împotriva respectivului agent patogen. Această proteină este apoi transformată de cercetătorii ROMVAC în IMUNOINSTANT cu administrare pe cale orală (gargară, spre exemplu) sau nazală (spray). În curând, ROMVAC va lansa și o linie adresată infecțiilor cutanate.

  Vindecarea infecțiilor, în câteva zile

  Cercetătorii de la ROMVAC nu au creat doar un tratament revoluționar, ci și un kit special cu care medicii umani și veterinari pot stabili cu exactitate care este agentul patogen care a provocat infecția pacietului sau a animalului. După identificarea acestuia, cadrele medicale pot prescrie și administra exact produsul din gama IMUNOINSTANT care se adresează acelui virus sau bacterie. Vindecarea se face în câteva zile.

  IMUNOINSTANT se adresează unei game largi de agenți patogeni, precum Rotavirus, Escherichia Coli, Staphyloccocus Aureus, Acinetobacter baumannii, Salmonella enteritidis, Klebsiella pneumonia, Pseudomonas aeruginosa sau Bacillus anthracis. ”Avem deja tratamente pentru cele mai frecvente infecții, inclusiv cele din spațiile spitalicești. După identificarea virusului, dacă nu îl avem încă în gama noastră, putem obține tratamentul pentru el în 65 de zile. În cazuri de urgență, dezvoltarea produsului poate dura 50 de zile”, a mai declarat domnul Chiurciu.

  DSC_0121”Tratamentul nu prezintă nici un risc pentru sănătatea pacientului. Administrarea lui se face la indicația medicului pentru că trebuie identificat corect virusul pentru ca IMUNOINSTANT să aibă efect. Dacă se administrează produsul pentru stafilococul auriu unei persoane care este infectată cu rotavirus, bolnavul nu pățește nimic rău, dar nici nu se vindecă”, mai explică directorul general al ROMVAC.

  După ce testele au arătat că imunoglobulina IgY rezistă la temperaturi de 70-75 de grade Celsius, cercetătorii de la ROMVAC apreciază că, în câțiva ani, pacienții cu infecții se vor putea trata consumând ouă ROMVAC fierte moale.

  Tratamentul dezvoltat de ROMVAC și Institutul Victor Babeș va fi prezentat la nivel mondial în cadrul Congresului European de Biotehnologii ce va avea loc la Lecce – Italia, în perioada 15-18 mai 2014.

  ”2014 este un an important pentru noi, cei de la Romvac: aniversăm 40 de ani de activitate. Suntem o poveste de succes, 100% românească şi cred că este momentul să vorbim despre aceasta şi să prezentăm publicului larg, dar şi celui de specialitate, rezultatele şi soluţiile noastre”, mai declară domnul Constantin Chiurciu, Directorul General al ROMVAC S.A.


  Te-ar mai putea interesa

  Veste bună pentru fermieri: Crește prețul porumbului! Ajutor cu biostimulatori, de la Agrii România, pentru culturile calamitate Agxecutive cu Florin Constantin. Invitat: Tiberiu Dima, Managing Director BASF Ucraina – VIDEO

  Ultimele știri

  Țările membre UE – ”DA” hotărât împotriva a două neonicotinoide cu risc pentru albine! Ofertele toamnei de la Daymsa – la Târgul FFExpo, organizat în perioada 13-15 octombrie! Apan Agriculture Equipments – importator EXCLUSIV Agrifac în România!