• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Declarație comună, adoptată în cadrul seminarului ”Agricultura și biotehnologiile moderne în România și Europa”

    agrointeligenta.ro -

    O declarație comună a fost adoptată ieri, în cadrul seminarului ”Agricultura și biotehnologiile moderne în România și Europa”.

    Evenimentul organizat la București de către Departamentul pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii și de către Asociația Profesională AgroBiotechRom vine la câteva zile după ce, la Bruxelles, s-au ajuns la un acord pentru ca statele membre UE să poată decide asupra culturilor naționale. Mai mult, la eveniment au luat parte atât fermieri importanți, cât și reprezentanți ai marilor companii din sectorul agricol, cadre universitare, reprezentanți mass-media.

    Invitați speciali ai seminarului-eveniment au fost Excelența Sa Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Argentinei la București, Michael Henney, atașatul regional agricol dn cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Beat Spath, director EuropaBio și Alexander Doring, secretar general al Federației Europene a Producătorilor de Furaje.

    DSC_0046 DSC_0049Agrointeligența vă prezintă integral declarația comună adoptată de participanții la evenimentul ”Agricultura și biotehnologiile moderne în România și Europa”.

    DECLARAȚIE COMUNĂ

    Considerăm că agricultura românească se află într-un moment de răscurce iar deciziile ce vor fi luate în perioada următoare, precum și strategiile ce vor fi implementate, sunt decisive pentru a fructifica toate oportunitățile pe care această ramură economică le poate oferi României și cetățenilor ei.
    Pentru a putea recupera decalajele față de țările dezvoltate din punct de vedere agricol, România trebuie să continue, într-un ritm accelerat, adoptarea celor mai noi tehnologii existente pe piață, în toate sectoarele de activitate. Acest lucru va permite apropierea într-un timp scurt de randamentele și productivitatea statelor membre ale Uniunii Europene cu o agricultură performantă.
    În condițiile în care agricultura modernă înseamnă gestionarea problemei apei din ce în ce mai eficient, impactul minim asupra mediului, precum și securitatea alimentară cetățenilor, considerăm că România poate atinge toate aceste obiective printr-o politică în care inovația și cercetarea aplicată au un rol central.
    România are nevoie de alimente ieftine și de calitate pentru cetățenii săi, are nevoie de soluții la problemele sociale din mediul rural și este dependentă de creșterea ponderii agriculturii în PIB pentru a putea avea ritmuri susținute de creștere economică. Pentru a atinge toate aceste obiective este nevoie de o dezbatere deschisă, ascultând toate argumentele, cu privire la utilizarea biotehnologiilor. România poate și trebuie să găsească o soluție în concordanță cu propriul interes național și cu strategiile sale de dezvoltare.
    Apreciem că toți cei care doresc binele agriculturii și industriei alimentare românești ar trebui să își spună părerea în mod liber, iar decidenții politici ar trebui să asculte vocea fermierilor și a specialiștilor în acest domeniu. România nu are voie să rataze șansa pe care o are în acest moment, de a își dezvolta o agricultură de top în Uniunea Europeană, care să aducă un plus de prosperitate și de mândrie cetățenilor săi.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii încearcă să îi convingă pe fermieri să se fiscalizeze: Veți plăti impozite mai mici! Programul Tomata – schimbare majoră: Fermierii vor primi o subvenție pentru fiecare solar La 10 ani de la lansarea brandului ADAMA, compania omologhează 5 produse noi în România