• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mesajul lui Adrian Chesnoiu pentru fermierii români

    Roxana Dobre -

    Adrian Chesnoiu a fost aplaudat de colegii parlamentari la luarea de cuvânt de la ședința în care s-a votat ridicarea imunității deputatului care a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii. Chesnoiu i-a rugat pe colegi să dea curs solicitării venite din partea DNA, ceea ce îi va permite să își dovedească mai repede nevinovăția. Chiar Adrian Chesnoiu a votat pentru ridicarea imunității sale.

    Parlamentarii din Camera Deputaților au votat astăzi, marți – 28 iunie, pentru ridicarea imunității fostului ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, cerere care a fost înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a putea începe urmărirea penală faţă de acesta.

    Conform anunțului din Camera Deputaților, din totalul de 330 de parlamentari au fost prezenți 278 dintre care: voturi exprimate 278, voturi anulate 2, voturi valabil exprimate 276, din care ”pentru” 251, voturi ”contra” 25 ”abțineri” zero.

    Fostul ministru, Adrian Chesnoiu, a ținut un discurs în aplauze înaintea începerii votului, în fața colegilor deputați.

    ”Suntem într-un moment în care cred că niciunul dintre dumneavoastră nu ați vrea să vă aflați, dar am primit de la voi și mii de fermieri români zeci de mesaje de încurajare pentru care mulțumesc tuturor. Apreciez enorm solidaritatea pe care mi-ați arătat-o. Oamenii cu care am vorbit și foarte mulți dintre dumneavoastră mi-ați cerut să nu demisionez din funcția de ministru, să nu renunț la imunitatea parlamentară, dar așa cum v-am obișnuit sunt un om cu demnitate și cu onoare și nu aș vrea să îmi iau privilegiul de a vă privi în același mod în ochi și de acum înainte.

    De aceea imediat ce am aflat din presă că s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia imediată de a-mi da demisia, de a mă suspenda și partid și de a vă cere să votați pentru a încuviința cererea pentru urmărirea penală formulată la adresa mea”, a declarat Adrian Chesnoiu de la tribuna Parlamentului.

    Fostul ministru al Agriculturii a reiterat că este nevinovat și a mulțumit fermierilor pentru susținere și mesajele de încurajare. ”Am respectat legea de fiecare dată și am muncit enorm pentru a face bine oamenilor pentru care am jurat să fac bine. Am acceptat postul de ministru într-o perioadă extrem de complicată din dorința de a face ceva pentru agricultura românească. Tocmai de aceea le mulțumesc din suflet tuturor fermierilor care mi-au transmis în aceste momente mesaje de susținere. Îi asigur pe toți că le-am citit și au însemnat enorm de mult pentru mine”, a mai spus fostul ministru.

    Adrian Chesnoiu a anunțat că votează pentru ridicarea propriei imunități

    Fostul ministru al agriculturii a anunțat de la tribuna parlamentului că personal va vota pentru ridicarea imunității subliniind că nu se ”ascunde” după vreo funcție publică.

    ”Sunt dragi colegi un om simplu și așa vreau să rămân, ca orice cetățean al acestei țări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcții publice pentru că eu ca om politic, și cred că fiecare dintre noi ar trebui să considerăm funcția de demnitate publică ca o responsabilitate și nu ca un privilegiu personal. Acesta a fost motivul pentru care v-am rugat și vă rog încă o dată să votați pentru această cerere. Și eu vor face același lucru și voi vota la vedere pentru încuviințarea derulării aspectelor de suspiciune care au fost ridicate la adresa mea”,  a arătat Chesnoiu.

    În final, Adrian Chesnoiu a transmis un mesaj și pentru jurnaliști, cei care, spune el, au transmis și tratat transparent problemele de la minister. ”Nu sunt adeptul însă al unei justiții televizate. Nu am comis nicio infracțiune de corupție și nicio faptă de natură penală. Sunt nevinovat și asta voi dovedi la finalul și la eliminarea suspiciunilor care planează asupra mea”, a mai spus acesta.

    Ultimul gând al fostului ministru a fost către fermierii români. ”Ultimul gând, dar nu cel din urmă este la fermierii români. Rămân același susținător al lor și al agriculturii pentru că ne așteaptă o perioadă dificilă și avem nevoie de unitate și solidaritate. Și nu în ultimul rând de sinceritate. Am fost mereu sincer în fața voastră, așa voi rămâne și în fața colegilor mei parlamentari și în fața poporului român”, a conchis Adrian Chesnoiu în aplauzele parlamentarilor din sală.

    Mesajul ministrului după ridicarea imunității

    La scurt timp după votul privind ridicarea imunității, fostul ministru al agriculturii a transmis și pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru fermierii români, pe care îi asigură încă o dată că este nevinovat și le mulțumește pentru susținerea pe care i-au arătat-o.

    ”Dragi prieteni. Am primit de la voi mii de mesaje de susținere și încurajare! Vă mulțumesc și vă apreciez enorm, sunt mulți cei care mi-au cerut să nu demisionez, sau să nu renunț la imunitatea parlamentară! Pentru cei care mă cunoașteți știți că acest lucru ar fi imposibil, pentru că nu aș mai putea să vă privesc în ochi cu demnitatea cu care am făcut-o și o voi face în continuare!

    Pentru cei care nu mă cunoașteți în mod direct, las aici câteva repere, pentru a înțelege mai bine de ce am luat aceste decizii:

    -Toată viața mi-am făcut datoria față de oameni, atât timp cât am fost în serviciul public!
    -Iubesc cu tot sufletul această țară, iar această credință mi-a fost insuflată de mic de către bunicii și părinții mei, iar apoi cultivată și consolidată de dragostea de popor, pământ și tot ce e românesc prin jurământul de credință depus la vârsta de 15 ani!
    -Am acceptat postul de ministru al Agriculturii cu dorința sinceră de a face ceva bun pentru români și pentru agricultura românească. Tocmai de aceea, le mulțumesc din suflet tuturor fermierilor și românilor care mi-au transmis în aceste zile mesaje de susținere. Îi asigur pe toți că le-am citit și că înseamnă enorm de mult pentru mine și pentru munca pe care am depus-o în această perioadă!
    – În mandatul meu la Agricultură am vrut să aplic principiile mele de viață, convins fiind că dacă ai bună credință și empatie față de problemele oamenilor atunci poți face cu adevărat lucruri foarte bune!
    – Sunt mândru de ceea ce am realizat în această perioadă și vreau să vă spun că datorită eforturilor tuturor celor implicați în agricultură, industrie alimentară, pescuit sau acvacultură, dacă se vor lua în continuare deciziile potrivite, România nu va fi afectată de o potențială criză alimentară.
    – Le mulțumesc și colegilor mei din partid pentru că au avut încredere în mine și pentru că au fost acum alături de mine în momente mai puțin plăcute în care au trebuit să dea un vot contrar voinței lor!
    – Eu sunt un om simplu, ca orice alt cetățean al acestei țări. De aceea, consider că nu trebuie să mă ascund sub nicio imunitate pentru a rezolva o problemă personală!
    – Sunt un om politic care crede cu toată tăria că funcția de demnitate publică nu este despre privilegii personale, ci despre onoarea de a fi în serviciul oamenilor și despre responsabilitatea socială pusă în slujba comunității!
    – Acesta este motivul pentru care mi-am dat imediat demisia din funcția de ministru, m-am suspendat din partid și i-am rugat pe toți colegii mei să voteze pentru ridicarea imunității!
    – Vreau să mă înțelegeți că nu sunt adeptul justiției televizate. Nu am comis nicio infracțiune de corupție sau altă faptă penală! Sunt NEVINOVAT! Vă rog doar să fiți de acord să fac declarații despre acest dosar doar după eliminarea suspiciunilor care au fost prezentate în spațiul public!
    – Rămân total alături de fermierii români și de toți cei implicați în agricultură, iar în perioada următoare voi avea mai mult timp pentru a mă afla direct în mijlocul lor!

    Sunt convins că timpul va face dreptate!”, a fost mesajul publicat de Adrian Chesnoiu.

    Reamintim că sesizarea DNA are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite, şi de abuz în serviciu.

    Luni, Comisia juridică a dat un raport favorabil ridicării imunităţii parlamentare a lui Chesnoiu, cu 18 voturi ”pentru” şi 3 ”împotrivă”.

    În ceea ce privește Ministerul Agriculturii, conducerea interimară este asigurată de vicepremierul Sorin Grindeanu urmând ca premierul Nicolae Ciucă să facă o propunere oficială pentru portofoliul agriculturii. Unul dintre numele care se află în cărți este al fostului ministru al agriculturii, Petre Daea.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”