• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Afacere de familie dezvoltată cu ajutorul Patria Bank

    Adrian Radu -

    Afacerile de familie au o însemnătate aparte pentru fermierii care le preiau de la părinți și le duc mai departe. Sunt ani de muncă investiți, iar dorința de dezvoltare este imensă. Costin Gutium este unul dintre cei care continuă munca începută de tatăl său, care a înființat o fermă în 1993, în localitatea Bărăganul, județul Brăila.

    De la micuța fermă apărută în anii copilăriei sale, Agroprovens S.A. a devenit o societate care administrează 670 de hectare. Costin Gutium nu doar că a mărit suprafața fermei, dar a introdus și irigații, iar printre culturile de porumb, grâu sau rapiță a apărut și lavanda.

    ”Fără finanțare probabil n-am fi reușit să trecem de anumiți ani, care au fost destul de dificili pentru noi sau fără finanțare n-am fi putut să facem anumite investiții în irigații, dar și în anumite utilaje. Deci, este foarte important să avem un partener financiar de încredere și fiecare dacă vrea să facă performanță, trebuie să aibă un partener financiar”, a declarat Costin Gutium, administratorul firmei.

    Partenerul de încredere al familiei Gutium se numește Patria Bank. Relațiile dintre cele două părți s-au întârit și mai tare în anii în care agricultura a fost lovită de condițiile climatice potrivnice. “În 2020, Patria Bank nu ne-a întors spatele. Am reușit să cădem la un acord cu dumnealor în ceea ce privește creditele și activitatea, în ceea ce privește rambursarea anumitor credite, în așa fel încât noi să ne continuăm activitatea și să ne gândim la lucrurile noastre. De la Patria Bank am accesat linia de credit pentru pământ, achiziții pământ”, a completat Costin Gutium.

    Profesionalismul angajaților Patria Bank l-a cucerit repede pe Costin Gutium. “Patria Bank este o bancă care înțelege foarte bine activitatea și este foarte bine ancorată la realitatea din teren. Acesta este și motivul pentru care acum 2 ani, pe vremea pandemiei, am avut și înțelegere din partea dumnealor. Fără parteneri dezvoltarea ar fi mult mai lentă și, practic, ar fi o pierdere de bani. Timpul înseamnă bani”, a mai spus administratorul fermei brăilene.

    Relațiile dintre Agroprovens și Patria Bank sunt tot mai strânse, mai ales că familia Gutium are planuri de dezvoltare în continuare. Parcul de utilaje este într-un proces de reînnoire și actualizare, astfel că pachetele financiare puse la dispoziție de Patria Bank sunt de mare ajutor.

    Produsele de creditare dedicate agriculturii oferite de Patria Bank acoperă toate nevoile specifice segmentului:
    – achiziția de bunuri (vehicule, echipamente, utilaje etc.) utilizate în activitatea agricolă, cu până la 100% finanțare a valorii acestora, inclusiv finanțarea TVA-ului
    investiții imobiliare (terenuri agricole, achiziție de clădiri / ferme, construcție / renovare clădiri / ferme etc.), utilizate în scopul desfășurării activității agricole, achiziție terenuri agricole etc.); precum și alte investiții specifice activității agricole; cu până la 100% finanțare din valorea terenului
    – refinanțarea creditelor de investiții de la alte instituții financiare sau refinanțarea investițiilor realizate din surse proprii;
    finanțare capital de lucru curent, achiziție de inputuri de la furnizorii parteneri Patria Bank
    Credite APIA
    – finanțări punte pentru proiecte cu Fonduri Europene;
    – credite de investiții pentru co-finanțarea proiectelor cu Fonduri Europene;
    – componente ale proiectelor pe Fonduri Europene și naționale care nu sunt reglementate

    Produselor dedicate, care favorizează specificitatea acestui domeniu (atât în tipologia de culturi, cât și în particularitățile de rambursare, în funcție de sezonalitatea caracteristică), Patria Bank le adaugă echipe dedicate, dublu specializate (vânzători cu specializare bancară & inginerie agro și aprobatori specializați în finanțarea agriculturii), deservind toate tipurile de firme cu domeniu de activitate agricultura.

    Toate produsele oferite de Patria Bank fermierilor, dar nu numai acestea, pot fi consultate pe www.patriabank.ro sau discutate cu agenții băncii.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat” Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi