• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă ANM: Vijelii, ploi până la 40 l/mp și căderi de grindină. Vremea pe următoarele zile

    agrointeligenta.ro -

    Averse torențiale, descărcări electrice, vânt puternic, vijelii și grindină. Sunt fenomenele anunțate de meteorologi și pentru care s-a emis o alertă de cod galben la nivelul a 25 de județe. Avertizarea este în vigoare astăzi, duminică, 10 iulie, până la ora 23:00.

    Alertă cod galben – duminică, 10 iulie 2022

    Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
    Interval de valabilitate: 10 iulie, ora 13:00 – 10 iulie, ora 23:00

    În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

    Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului.

    Prognoza meteo pentru următoarele zile.

    Prognoza meteo pentru duminică, 10 iulie

    Duminică, vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în zonele de deal și munte, în nordul, nord-vestul și centrul țării, unde și valorile termice vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă. În rest, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii mai restrânse în a doua parte a zilei.

    Pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ziua în regiunile vestice, sud-vestice, centrale și estice, dar și asociat averselor.

    Temperaturile maxime se vor situa în general între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 6…8 grade în depresiuni și până în jurul a 19 grade pe litoral.

    Prognoza meteo pentru luni, 11 iulie

    Vremea va fi relativ răcoroasă în majoritatea zonelor, exceptând extremitatea sudică și de sud-est, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale. Astfel, maximele se vor încadra între 19 și 29 de grade, iar cele minime între 6…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…20 de grade pe litoral.

    În nordul, nord-estul şi centrul țării, precum şi în zonele montane, cerul va avea înnorări temporar accentuate pe timpul zilei când local vor fi averse şi pe arii restrânse descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări trecătoare și doar pe spaţii mici, după-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtă durată.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar ziua și în sud-vest. Izolat, cu precădere pe văi şi în depresiuni, în a doua parte a nopţii se va forma ceaţă.

    Prognoza meteo pentru marți, 12 iulie

    În regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și la munte, vremea se va menține relativ răcoroasă, și cu precădere în a doua parte a zilei vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și punctiform se pot cumula cantități de apă însemnate. În restul ţării, regimul termic va fi apropiat de mediile multianuale, cerul variabil şi numai izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 și 17 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în timpul ploilor. Vor fi condiţii de ceaţă, în a doua parte a nopţii, mai ales în depresiuni.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 13 iulie

    Vremea se va încălzi ușor și va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse, după-amiaza, la munte în centrul și nord-estul țării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în nord-est și pe crestele montane.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare!

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania