• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Bălțată Românească participă la Congresul mondial de Simmental – eveniment de top care se desfășoară la Viena!

    Roxana Dobre -

    Crescătorii români de vaci din rasa Bălțată Românească sunt reprezentanți în aceste zile la un eveniment de calibru mondial, unde sunt prezentate cele mai noi informații din domeniul creșterii taurinelor de tip Simmental. Zoltan Haller, membru-fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR – SIM), organizație membră a Asociației Forța Fermierilor este prezent la evenimentul care reunește în Austria, la Viena, peste 27 de țări participante.

    ”Zilele acestea se desfășoară cele două evenimente: Congresul mondial de Simmental și urmează Consiliul Director al Federației Europene de Simmental. În ambele federații, Asociația Crescătorilor de vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental  (ACVBR -SIM) este membră cu drepturi depline și sigur reprezintă interesele fermierilor din România. Avem contact cu tot ce înseamnă noutăți legate de Simmental la nivel european și mondial pe linie de exploatare lapte și carne. Vorbim de lapte-carne, considerându-se că Bălțata Românească este și ea ca rasă mixtă cum de altfel și în alte țări, tot așa cum cu dublă exploatare sunt considerate animalele”, a precizat Zoltan Haller pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Zoltan Haller – ACVBR-SIMM a arborat steagul României la Congresul de la Viena

    România și-a arborat steagul între cele 27 de țări participante

    În cadrul Congresul mondial și european de Simmental sunt prezente 27 de țări iar momentul de început al evenimentului a fost marcat de arborarea steagului fiecărei țări și prezentarea reprezentanților statului-membru.

    ”Sunt 27 de țări participante și ieri a fost deschiderea, moment în care fiecare țară a introdus steagul și s-a prezentat. A fost un eveniment deosebit unde am primit aplauze multe din partea celor prezenți și sigur că prin aportul pe care-l are asociația vizavi de datele pe care le furnizăm, schimbul de informații contribuie la îmbunătățirea și ameliorarea rasei la nivel Europa și mai departe la nivel mondial. Urmează încă câteva zile în care conferința o să continue cu programe tematice, programe care au legătură cu activitatea asociației noastre, pentru că așa cum deja am spus-o de mai multe ori, asociația noastră este parte în platformele internaționale unde se face o colectare comună a datelor și o prelucrare a informațiilor, o prelucrare comună”, a mai dezvăluit Zoltan Haller.

    Evaluare genomică rapidă pentru animalele pe care fiecare țară le are în Cărțile de Rasă

    O discuție importantă în cadrul Congresului se axează pe evaluarea genomică, astfel încât fiecare țară europeană să poată să beneficieze de o astfel de evaluare rapidă pentru animalele pe care le are în Cărțile de Rasă.

    ”Ne interesează foarte tare partea de evaluare genomică, program la care acuma s-a, hai să spunem ”bătut palma”, astfel încât fiecare țară europeană să poată să beneficieze de o evaluare genomică rapidă pentru animalele pe care le are în cărțile de rasă. Este bine de menționat că statutul Federației Europene de Simmental spune că din fiecare țară poate să fie prezentă și înscrisă în această federație doar o singură organizație, iar singura organizație din România este ACVBR-ul care și conduce Registrul Genealogic pentru Bălțată Românească. Urmează să mai fie evenimente, sigur că sunt multe lucruri de învățat și poate la un moment dat o să putem și noi să organizăm în România un congres european sau chiar mondial, să invităm țările membre și să putem să ne mândrim cu ceea ce poate și România să ofere. Este important să luăm cât mai des contact cu cele mai noi informații, să vedem cum se pune problema promovării rasei, cum se pune problema promovării produselor de Bălțată Românească, de Simmental și de alte rase europene care sunt tot din tulpina Simmental”, a mai menționat membrul-fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR – SIM).

    ”Consumați produse locale, produse Simmental” – îndemnul aflat pe buzele tuturor participanților

    Încurajarea consumatorilor să aleagă produsele provenite de la fermierii locali este o provocare pentru toate țările, europene sau nu. Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR – SIM) a creat deja un brand ”Bălțata Românească, produse românești” pe care îl promovează deja la nivel național.

    ”Noi ne regăsim în aceste proiecte care deja în cursul zilei au fost anunțat prin prezentările făcute și sigur ne bucurăm să vedem că promovarea cel puțin pe partea de carne trimite un mesaj foarte scurt: consumați produse locale, produse Simmental. În cazul nostru: Bălțată Românească – produse românești. Deci e un mesaj care deja funcționează în Europa, sigur tradus la nivelul fiecărei țări. Dar pentru România acest brand pe care noi l-am creat și dorim să fie brand național ”Bălțata Românească, produse românești” o să aducă numai beneficii atât fermierilor cât și consumatorilor, într-o perioadă în care se anunță complicată din toate punctele de vedere”, a mai spus Zoltan Haller.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Praful siberian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar