• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bakto G-Stop: un aliat în dezvoltarea sănătoasă a plantelor

    agrointeligenta.ro -

    Chemirol Agro încurajează și sprijină fermierii români să investească în culturile lor, să folosească doar produse de calitate și să acționeze în mod responsabil. Astfel, cu produsul Bakto G-Stop, compania continuă să își urmeze viziunea și principiile de a dezvolta produse valoroase, dar mai ales durabile și prietenoase cu mediul înconjurător.

    Parte din familia de biostimulatori de creștere dezvoltată de Chemirol, Bakto G-Stop este un preparat microbiologic dedicat dezvoltării sănătoase a plantelor.

    Ce este Bakto G-Stop? 

    Biostimulatorii sunt complexe de substanțe active ale căror mecanisme de acțiune au efecte pozitive asupra productivității plantelor prin îmbunătățirea unor procese precum fotosinteza, modularea fitohormonilor, absorbția de nutrienți și apă, dar și prin activarea genelor responsabile de rezistența la stresul abiotic și de modificări ale structurii și fenologiei plantelor.

    Aceste molecule sunt implicate în reglarea diferitelor procese de creștere și dezvoltare, în determinarea formei florilor și a frunzelor, în controlul lungimii rădăcinilor și al grosimii tulpinii sau în inducerea metabolismului de biosinteză secundară.

    Bakto G-Stop este un biostimulator care conține două specii de bacterii din familia Bacillus (B. amyloliquefaciens DW1A și B. subtilis DW2S), ambele în concentrație de 1.000.000.000 de unități/ml. Aceste bacterii pot elimina microorganismele patogene din mediul înconjurător sau pot reduce în mod semnificativ creșterea fitopatogenilor, bacterii, virusuri sau ciuperci care sunt capabile să infecteze plantele și să declanșeze diverse boli.

    Produsul completează acțiunea altor produse de protecție a plantelor prin creșterea activității fiziologice și prevenirea stresului abiotic cauzat de factorii de mediu. De exemplu, temperaturile ridicate reprezintă un stres pentru plante, ceea ce se traduce în mod negativ asupra randamentului culturilor. În plus față de temperaturile ridicate, perioada de vară, în special, aduce cu ea multă instabilitate: furtuni, ploi abundente sau chiar grindină. În astfel de situații, protejarea culturilor cu un preparat precum Bakto G-Stop este vitală pentru a reduce și a preveni riscul de infecții fungice.

    Cum acționează Bakto G-Stop?

    Microorganismele conținute de Bakto G-Stop determină o acțiune bidirecțională fungică. Pe de o parte, acestea se stabilesc pe sistemul radicular, pe tulpini și pe frunze, creând o barieră microbiană care împiedică formarea agenților patogeni fungici. Pe de altă parte, ele generează metaboliți care elimină sau reduc semnificativ numărul de microorganisme patogene.

    De ce merită să folosești Bakto G-Stop? 

    Agenții patogeni ai plantelor provoacă boli sau pierderi de nutrienți. Aceste pierderi pot fi ușoare sau grave, uneori distrugând întreaga cultură și provocând daune semnificative agricultorilor, în timp ce în alte cazuri pot duce chiar la dispariția unor întregi specii de plante. Cele mai bune modalități de a proteja culturile de daunele cauzate de agenții patogeni și de factorii externi de mediu sunt cele care includ gestionarea integrată a mai multor elemente, iar preparatul microbiologic Bakto G-Stop este una dintre cele mai eficiente abordări în acest sens, cu rezultate dovedite în diferite situații de mediu și de cultură.

    Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale folosirii Bakto G-Stop:

    – îmbunătățește vigoarea și sănătatea plantelor;
    – oferă o protecție mai bună în cazul presiunii agenților patogeni și a condițiilor meteorologice dificile (perioade prelungite de ploaie);
    – reduce reziduurile rămase în urma aplicării mijloacelor de protecție pentru plantele de cultură;
    – nu reprezintă un pericol pentru consumator și pentru mediu.

    Pentru ce culturi este indicat Bakto G-Stop? 

    Bakto G-Stop este un preparat microbiologic dedicat dezvoltării sănătoase a nenumărate culturi de plante, de la legume crucifere la plante ornamentale și leguminoase.

    Iată câteva dintre principalele culturi pentru care se recomandă folosirea Bakto G-Stop:

    Cum se utilizează Bakto G-Stop? 

    Bakto G-Stop se poate folosi ca tratament pentru sol în doză de 1L/ha sau foliar în doză de 0.5-1 L/ha. Produsul se poate aplica și ca măsură preventivă sub forma unui lichid aplicat local în jurul rădăcinii plantelor sau prin pulverizare pe suprafața frunzelor. Se pulverizează în cantitate suficientă pentru a acoperi uniform întreaga plantă. Se recomandă efectuarea a 1-3 tratamente cu acest produs în timpul sezonului de creștere.

    Bakto G-Stop împreună cu alte produse

    Bakto G-Stop poate fi utilizat cu îngrășăminte foliare și produse de protecție a plantelor, dar fără a intra în contact cu produsele care conțin cupru sau sulf elementar. Este important de reținut că preparatul realizat cu Bakto G-Stop trebuie utilizat în câteva ore. Nu trebuie pulverizat pe fructele aflate la maturitate.

    Nu uita, grație consultanței personalizate oferite de Chemirol Agro poți găsi cu ușurință produsul de protecție a plantelor, biostimulantul sau îngrășământul potrivit problemelor culturii tale.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului