• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricover oferă tehnologie de cultură de la A la Z. Demonstrația a fost făcută la SCDA Turda

    Adrian Radu -

    Aplicarea fungicidelor în culturile de cereale păioase este o etapă determinantă pentru orice fermier. Odată intrate în culturi, bolile pot distruge în câteva zile munca de un an a unui agricultor. Agricover aduce o soluție completă pentru combaterea bolilor, și anume pachetul Kardax.

    Kardax este noul star din portofoliul Agricover, în materie de protecție a culturilor împotriva bolilor. Acest pachet conține două fungicide: Protendo, un triazol de generație nouă, produs pe bază de protioconazol, și Azoxipro, formulat pe bază de azoxistrobin.

    Fiecare dintre cele două fungicide vine cu avantajele sale. Astfel, Protendo are acțiune preventivă și curativă robustă împotriva a numeroși agenți patogeni, printre care alternarioza rapiței, pătarea neagră, rugina brună a grâului, fuzarioza spicelor, putregaiul negru al rapiței, phoma, septorioza, pătarea brună a frunzelor și rugina galbenă a grâului.
    La rândul său, Azoxipro este un fungicid cu proprietăți sistemice, translaminare și de protecție, care acționează asupra germinării și mobilității sporilor. Se aplică preventiv și este recomandat de specialiștii Agricover pentru septorioză, alternarioza rapiței, putregaiul alb al rapiței, rugina brună pitică, rugina galbenă a grâului, înnegrirea spicelor, arsura frunzelor de orz și făinarea orzului.

    Cele două fungicide din pachetul Kardax pot fi aplicate atât separat, cât și împreună. Protendo prezintă avantajul unei doze foarte flexibile, cuprinsă între 0.3-0.6 l / ha, ceea ce permite ajustarea cantității în funcție de faza de dezvoltare a culturii. Doza pentru Azoxipro merge de la 0.75 l / ha la grâul și orzul de toamnă și de primăvară până la 1 l / ha la rapița de toamnă și de primăvară.

    Cele două componente ale pachetului Kardax au fost utilizate separat sau împreună pe nu mai puțin de 100.000 de hectare de teren în anul agricol 2021-2022. În acest fel, s-a testat eficacitatea acestor tratamente, iar rezultatele au fost pozitive. ” Atât din punct de vedere al efectului în tratamentul de toamnă la cultura de rapiță, cât și în tratamentele de primăvară, atât la rapiță, cât și la cereale, la grâu, efectele au fost foarte favorabile, cultura a depășit cu bine faza de maximă infestare a bolilor specifice, a fuzariozei la cultura de cereale, a făinării, a ruginilor”, a explicat Flavius Nichifor, Director Tehnic Agricover Distribution.

    Unul din locurile de testare pentru pachetul Kardax a fost Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda. În cultura de grâu au mai fost folosite și alte produse marca Agricover. Insecticidul Krima a fost aplicat în doză de 150 g / ha. Krima vine cu o sistemicitate ridicată și este omologat la culturile de cereale împotriva ploşniţei grâului.

    Tot la SCDA Turda a fost utilizat insecticidul Rexaris cu o doză de 0.15 kg / ha. Printre insectele combătute de Rexaris se găsesc inamici de temut ai fermierilor, precum ploșnița grâului, gândacul bălos, păduchele lânos, păduchele verde al cerealelor, gândacul de Colorado, gărgărița tulpinilor de rapiță, viermele roșu al paiului de grâu, viermele vestic al rădăcinilor de porumb, viermele mărului și viespea rapiței.

    La capitolul îngrășăminte foliare, specialiștii Agricover au aplicat Plonvit Active Cereale, 2.5 l / ha. Acest produs are un conținut echilibrat de elemente esențiale culturilor de cereale: azot, bor, cupru, fier, mangan, molibden, magneziu, sulf și zinc. Microelementele sunt chelate, acest lucru făcându-le ușor disponibile plantelor. Toate detaliile despre produsele Agricover pot fi găsite pe site-ul www.magazin.agricover.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA