• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • HEKTAR oferă fermierilor semințe de legume românești cu gust

    Adrian Radu -

    Staţiunea de Cercetare în Legumicultură HEKTAR are şi în această toamnă o ofertă bogată de hibrizi româneşti obținuți în cadrul programului de ameliorare conservativă. Cu alte cuvinte, fond genetic autohton utilizat în obținerea unor hibrizi premium, de generație nouă.

    Unitatea produce numeroase varietăţi de ardei, tomate, vinete, castraveți, varză și alte segmente legumicole.

    ”Între cei mai importanți hibrizi din portofoliul nostru aș începe cu hibrizii de ardei gras: hibrizii Turda F1, Romulus F1 și Valahia. Dacă vorbim de gogoșar, avem în portofoliul hibridul foarte popular Traian, alături de Tiberius. De asemenea, avem un nou hibrid, de generație nouă, Scorillo, cu multiple rezistențe, foarte productiv. Dacă vorbim de vinete, avem hibrizii Minerva, doi hibrizi cu cod, 132 și 160, castraveți de tip cornișon Prut F1, Tis F1 și Bicaz F1 și multe alte varietăți,” a declarat dr. ing. Felfoldi Zoltan, Consilier Inginer Horticol în cadrul stațiunii de cercetare HEKTAR.

    Hibrizii produși în stațiunea din Câmpia Turzii se diferențiază de competitori prin atributele legumelor autentic românești: gust și multiple beneficii pentru sănătate. Rezultatul programului de cercetare al HEKTAR se traduce prin noi varietăți de legume, care păstrează gustul și aroma tradiționale, au productivitate ridicată, și rezistență la boli.

    ”În ceea ce ne diferențiem de competiția de pe piața internă pot să spun că alocăm foarte mult timp diferitelor analize senzoriale, organoleptice, atribute exterioare și de calitate interioară, aici mă refer la gust, aromă și consistență, deoarece știm cu toții acum pe piață sunt cerințe excepțional de mari în ceea ce privește gustul. Dacă vorbim de tomate, pe lângă trăsătura de timpurietate, producție și rezistență, punem în top gustul legumelor, legume de altădată”, a completat Felfoldi Zoltan.

    Calitatea hibrizilor HEKTAR a ajuns cunoscută și peste hotare, astfel că stațiunea exportă acum genetica proprie în mai multe țări, de pe cinci continente.

    Echipa tehnică şi de vânzări de la HEKTAR a fost prezentă la Forța Fermierilor EXPO – Primul târg de agricultură dedicat fermei de familie, care a avut loc în perioada 13-15 octombrie 2022, pe platforma CTPark Bucharest West, la kilometrul 32 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, în localitatea Bolintin-Deal, judeţul Giurgiu.

    Vizitatorii standului au primit sfaturi și recomandări personalizate cu privire la tehnologiile de cultivare a varietăților din portofoliul stațiunii, facilitând astfel alegerile fermierilor pentru sezonul viitor.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte