• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul reducerii TVA la pâine: 90 de milioane de euro au rămas în buzunarele populației

    agrointeligenta.ro -

    Premierul Victor Ponta a anunțat că miercuri, în ședința de Guvern, vor fi analizate efectele reducerii TVA la pâine și că aceasta analiză va fi baza unor discuții ulterioare pentru scăderea TVA și pentru alte categorii de produse agro-alimentare. După ce Victor Ponta a spus în mai multe ocazii că ia în calcul reducerea TVA la legume-fructe sau produsele bio, la acest sfârșit de săptămână premierul a precizat că și în cazul cărnii, TVA-ul scăzut este o prioritate. Singura atenținare pe care primul ministru a făcut-o este că nu îi plac negocierile agresive și ultimative, un apropo către lobby-ul intens pe care reprezentanții sectorului de carne și produse de carne îl fac în ultima perioadă.

    Controale suplimentare pentru reducerea evaziunii fiscale

    La rândul său, vicepremierul Daniel Constantin a spus, pentru Agrointeligența, că analiza privind efectele reducerii TVA la pâine și produse de panificația este încurajatoare. ”Nu doresc să dau foarte multe detalii acum. Însă vă pot spune că în urma reducerii TVA, 90 de milioane de euro au rămas disponibile populației pentru alte cheltuieli, ceea ce înseamnă consum suplimentar, taxare suplimentară. Sigur, dacă vorbim strict de veniturile din TVA la pâine, încasările sunt mai mici, acum cu 9% față de cum era cu 24%. Avem însă o strategie pentru a rezolva și acest lucru, prin măsuri suplimentare de control, pentru reducerea și mai mult a evaziunii fiscale” a declarat Daniel Constantin.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA