• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sistem radicular puternic dezvoltat de Kinactiv Root la ardeii lui Marian Berbecanu

    Adrian Radu -

    Dezvoltarea sistemului radicular la culturile de legume este esențială pentru o producție care să le aducă fermierilor profit. Marian Berbecanu a ales să folosească un produs de la Chemark Rom pentru a fi sigur că rădăcinile plantelor de ardei vor fi puternice. Kinactiv Root și-a dovedit din plin eficiența.

    Marian Berbecanu este un fermier care-și desfășoară activitatea în localitatea Peretu, județul Teleorman, o zonă renumită pentru legumicultură. A ales să aibă grijă de culturile de legume în câmp deschis, astfel că provocările pe care le întâlnește an de an sunt mari, iar grija pentru fiecare pas din lanțul de tratamente este maximă.

    Un răsad sănătos este prima condiție pentru o cultură profitabilă. Următorul pas, dezvoltarea sistemului radicular pentru a asigura o prindere bună a răsadului după transplantare. Kinactiv Root, de la Chemark Rom, a fost soluția ideală. “L-am folosit, în special, la cultura de ardei și chiar până să aduc răsadul în câmp l-am folosit ca să dezvolte rădăcinile. După ce am adus în câmp răsadul, l-am mai folosit de două ori. E foarte important ca în primele două săptămâni după ce transplantezi o plantă în câmp, trebuie să vii ca să o ajuți, să plece rădăcinile. Dacă o plantă are o rădăcină viguroasă, poate să absoarbă din pământ și apa și îngrășămintele pe care noi le încorporăm. Orice plantă când este transplantată, trece printr-un stres. A trecut mult mai ușor prin acest stres și s-au cunoscut rădăcinile, pentru că s-a înrădăcinat și a plecat cu putere”, a explicat Marian Berbecanu.

    Kinactiv Root este un biostimulator de înrădăcinare care constă dintr-un cocktail de aminoacizi liberi atent selectionați și oligo-elemente și care este destinat dezvoltarii rapide și armonioase a sistemului radicular al plantelor, în momentele de după transplantare. L-aminoacizii liberi din acest produs activează căi metabolice specifice, aceasta ducând la creșterea rădăcinilor în linia speciei, la un nivel care să ducă la producții mari.

    Compoziție Kinactiv Root

    Aminoacizi liberi 13.9%
    Fier 5.9%
    Mangan 1.3%
    Bor 0.3%
    Zinc 0.13%
    Molibden 0.07%
    Polizaharide 5% și acizi tricarboxilici 5%

    Doza recomandată de specialiștii Chemark Rom la tomate, ardei și alte legume este de 2-3 l/ha, în două aplicări la irigarea prin picurare. Prima aplicare se face imediat după transplantare, iar a doua la 10-15 zile distanță. Marian Berbecanu a respectat cu strictețe indicațiile de pe etichetă. “Noi, de obicei, foloseam mai mult, dar am mers pe doza recomandată și chiar și-a făcut treaba. La început, așa, nu știam ce poate să facă acest biostimulator, l-am folosit și vă spun sincer că rezultatul s-a văzut foarte repede, foarte rapid. Întotdeauna am folosit produse din astea pentru înrădăcinare, dar să văd așa rezultate într-un timp foarte scurt, niciodată, și de asta îl recomand cu cea mai mare plăcere”, a completat legumicultorul din Peretu.

    Avantajele aplicării Kinactiv Root

    Asigură un sistem radicular bine dezvoltat
    Asigură recuperarea rapidă după transplantare
    Optimizează procesul de fotosinteză
    Ajută la absorbția radiculară a nutrienților

    Kinactiv Root este compatibil cu majoritatea îngrășămintelor sau produselor de protecția plantelor. Detalii despre modul de aplicare puteți găsi pe site-ul www.chermarkrom.ro sau la reprezentanții companiei.


    Te-ar mai putea interesa

    Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte