• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Azofix și Fosfix acționează rapid în culturile de floarea-soarelui

    Adrian Radu -

    Floarea-soarelui este o cultură pe care mizează mulți fermieri din România. Excelentă în rotație, trece mai ușor peste condițiile climatice grele din ultimii ani. În plus, producțiile ridicate oferă profituri bune. Sunt și motivele care l-au determinat pe Marius Chivu să cultive floarea-soarelui. Pentru un sistem radicular puternic, a folosit Azofix și Fosfix, de la Chemark Rom.

    Marius Chivu administrează două societăți, care lucrează împreună aproximativ 700 de hectare de pământ în 3 localități din județul Teleorman, și anume Conțești, Bragadiru și Cervenia. Floarea-soarelui ocupă 60 de hectare și a fost înființată pe un teren cu aport de apă foarte bun.

    În tehnologia folosită, Marius Chivu a aplicat 250 de kg de complex 20.20.0 odată cu semănatul. Un cultivator cu 150 kg de azotat, două fungicide și o aplicare de foliar pe bază de bor au completat tehnologia. Cireașa de pe tort a fost reprezentată de utilizarea a două produse de la Chemark Rom.

    Produsele au fost aplicate în faza de 4 frunze. “La recomandarea reprezentantului Chemark, am decis să folosesc și Azofix și Fosfix, pe bază de bacterii, auzind de ele numai lucruri bune. Am aplicat Azofix și Fosfix în doză de 1.5 l fiecare, rezultatele fiind foarte rapide, atât în dezvoltarea radiculară, cât și ca plantă“, a explicat fermierul teleormănean.

    Azofix Plus este un produs care fixează azotul atmosferic, transformându-l în azot amoniacal accesibil plantelor. Produsul conține bacteria Paenibacillus polymyxa, vitaminele B1, B3, B6, dar și microelemente precum cupru, cobalt, fier, mangan, molibden și zinc. Printre alte avantaje pe care le au culturile după aplicarea Azofix Plus se numără stimularea sintezei hormonilor de creștere, a activității biologice din sol, dar și îmbunătățirea asimilării elementelor nutritive din sol.

    Rezultatele testărilor indică un aport suplimentar de minim 25-30 kg de azot substanță activă pe hectar prin aplicarea unei doze de 1-2 litri de Azofix Plus. Astfel, fermierii pot reduce cu 75-100 kg/ha cantitatea de îngrășăminte azotoase folosite în mod tradițional.

    În cazul aplicării Fosfix Plus, poate fi scăzută cantitatea de îngrășăminte complexe convenționale cu până la 150 kg/ha. Fosfix Plus, după cum îi spune și numele, aduce un plus de fosfor în sol prin eliberarea fosforului blocat sub formă de fosfați în solurile alcaline sau acide. Aplicat în doză de 1-2 litri/ha, produsul ajută la eliberarea a 35-45 kg de fosfor substanță activă. În plus, stimulează activitatea microorganismelor din sol și dezvoltarea sistemului radicular al plantelor. “Până acum, produsele Azofix și Fosfix mi-au îndeplinit așteptările și sunt 100% sigur că mi le vor îndeplini și de acum încolo. Intenționez să folosesc și produsul Ruinex după recoltare, pentru a ajuta la descompunerea resturilor vegetale mult mai repede”, a declarat Marius Chivu.

    Relația dintre Marius Chivu și Chemark Rom este abia la început, însă fermierul este deja mulțumit atât de produse, cât și de relația cu reprezentanții companiei. “Când am nelămuriri sau când vreau să iau o decizie, să folosesc produse noi din gama Chemark Rom, ei mă ajută la orice pas și mă îndrumă și au o rapiditate foarte mare în distribuția pesticidelor și a semințelor, ceea ce pentru noi contează foarte mult. Timpul la noi este foarte limitat”, a concluzionat fermierul din Conțești.

    Detalii despre toate produsele Chemark Rom, dar și modalitățile în care puteți contacta reprezentanții zonali ai companiei se găsesc pe www.chemarkrom.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd