• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea de Paști 2023. Prognoza meteo pentru perioada 15-18 aprilie

    agrointeligenta.ro -

    Vremea de Paști 2023. Prognoza meteo pentru zilele de 15, 16, 17 și 18 aprilie a fost anunțată de meteorologi care spun că ne putem aștepta la o vreme tipică de primăvară, ce va include și averse de ploaie.

    Cum va fi vremea sâmbătă, 15 aprilie 2023

    În ţară, vremea va fi caldă în regiunile sudice și estice și apropiată de normal în celelalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral.

    Cerul va fi temporar noros și pe parcursul zilei vor fi averse și descărcări electrice local în nordul, centrul și estul țării, precum și la munte și pe arii restrânse în celelalte zone. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, trecător, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, ploi de scurtă durată, se vor semnala doar pe alocuri în regiunile sudice.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar și de scurtă durată în timpul averselor. Mai ales noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase de relief.

    Prognoza meteo de Paști 2023

    Cum va fi vremea duminică, 16 aprilie 2023

    În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud și sud-vest și se vor situa peste mediile climatologice în rest; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade pe litoral și 22 de grade în extremitatea nord-vestică, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 10 grade.

    Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, în jumătatea de est a țării și local în sud-vest, iar noaptea pe spații mai mici și în celelalte zone. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

    La altitudini de peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări la munte și temporar în sud, în centru și în est.

    Cum va fi vremea luni, 17 aprilie 2023

    În ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă, exceptând regiunile sud-estice unde va fi mai răcoare. În majoritatea zonelor țării, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și pe alocuri descărcări electrice.

    Izolat, cu precădere în sud-vest, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări la munte și în regiunile sudice.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade pe litoral și 19…20 de grade în vest și nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 5 și 10 grade. În orele dimineților, izolat va fi ceață.

    Cum va fi vremea marți, 18 aprilie 2023

    În ţară, vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice.

    La munte, la altitudini de peste 1800 m, cu precădere în Carpații Meridionali, vor fi ninsori sau lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța