• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Microsed Geo de la Chemark Rom – produsul 2 în 1 care combină perfect un insecticid cu un starter

    Adrian Radu -

    Focarele de dăunători și boli într-o seră sunt o problemă gravă și pot scăpa de sub control dacă nu sunt abordate în mod corespunzător. Viermele-sârmă, larva cărăbușului de mai sau zabrusul reprezintă dăunători cu care se confruntă adesea fermierii care cultivă în spații protejate.

    Mihai Petre, administratorul unei ferme de legume din localitatea Topraisar, județul Constanța, este unul dintre fermierii care se confruntă în fiecare an cu atacul dăunătorilor din sol. Cele două hectare de legume, pe care le cultivă în spații protejate, necesită un management performant al acestora.

    Microsed Geo de la Chemark Rom este unul dintre produsele pe care le-a descoperit și integrat recent în schemele de tratament. Iar rezultatele obținute în eliminarea problemelor l-au convins că este un produs extrem de eficient.

    “La acest moment avem probleme mari cu zabrusul și cu larva cărăbușului de mai. Din cauza monoculturilor pe care le punem în solarii, apar foarte mari probleme. Anul trecut am avut pe o suprafață destul de întinsă atac de viermele-sârmă. În acest an am introdus în sol Microsed Geo. Ne ajută nu numai pentru partea de dăunători, ci și pentru partea de nutriție. Deci, se activează exact ca un starter”, a declarat fermierul.

    Microsed Geo este atât un insecticid destinat combaterii dăunătorilor de sol (diabrotica, viermi sârmă, buha semănăturilor, larva cărăbușului de mai etc.), cât și un îngrășământ starter.

    Ca insecticid, produsul acţionează prin contact direct sau prin vapori, având și o acţiune repelentă. Ca îngrășământ, produsul conţine substanţele nutritive (azot, fosfor și zinc) necesare în primele faze de dezvoltare ale culturii, având și o acţiune de stimulare a germinării.

    Microsed Geo: insecticid și starter

    La solariile din Topraisar, Mihai Petre a făcut și un experiment, care i-a confirmat 100% eficiența produsului Microsed Geo. ”Avem un solar în care s-a folosit anul acesta Microsed Geo, avem solarii unde nu am folosit și avem aceeași problemă de anul trecut, un atac destul de masiv, unde cultura e distrusă în proporție de 80%. In solarul unde am aplicat tratamentul cu Microsed Geo, cultura a plecat extraordinar. Producție mare și probleme zero”, a povestit Mihai Petre.

    Combinația perfectă între protecție și nutriție a insecticidului-starter Microsed Geo garantează sporuri de producție semnificative și reducerea costurilor de producție. După cum ne-a relatat și fermierul constănțean, ”acolo unde s-a folosit Microsed Geo producția este cu cel puțin 20% mai ridicată față de anii trecuți”.

    “Acest produs va trebui folosit în continuare, nu numai la mine. Am discutat cu fermierii, au început să-l aplice foarte mulți fermieri, pentru că nu avem altă soluție la momentul ăsta în solarii, unde se face foarte multă monocultură. Și atunci Microsed Geo ne-a rezolvat problemele, în totalitate. Este foarte ușor de aplicat, nu necesită timp de pauză la plantare”, a concluzionat Mihai Petre.

    Doza recomandată de specialiștii Chemark Rom la tomate, ardei și alte legume este 12–20 kg/ha. Produsul poate fi utilizat cu succes și la cultura mare (grâu, porumb, floarea soarelui), aplicând aceleași cantități ca la legume, precum și la cartof și sfeclă de zahăr.

    Toate detaliile despre Microsed Geo, precum și despre alte produse Chemark Rom le puteți găsi pe www.chemarkrom.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale Evaziune cu usturoi din import. Prejudiciul se ridică la 500.000 de euro Ministrul Agriculturii din Ucraina – suspect într-un caz de corupție cu terenuri agricole