• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Două produse care îmbunătățesc producția de castraveți

    Adrian Radu -

    Capacitatea de înrădăcinare și sănătatea plantelor sunt două elemente care definesc producția finală. Este și cazul castraveților, acolo unde o rădăcină puternică permite plantei să aibă parte de cea mai bună nutriție și să depășească anumite perioade de stres. Ionuț Radu, din Obârșia, are, pe lângă protocolul obișnuit, și alte două produse Daymsa pe care le folosește cu succes la castraveți.

    Ionuț Radu este deja un nume recunoscut în legumicultura din România. De 7 ani de zile scoate producții mari în solariile din Obârșia, județul Olt. Tomatele cu care merge la piață se cumpără repede de pe tarabă. Și nici cu castraveții nu stă prea mult la vânzare. Anul acesta, Ionuț Radu testează 3 hibrizi 100% românești, produși de firma Hektar.

    În cultura de castraveți, fermierul oltean a folosit protocolul Daymsa, pentru a merge către clienți cu legume cu gust și arome deosebite. Iar producțiile îl mulțumesc pe deplin. Un produs pe care-l utilizează și la castraveți, dar și la tomate este Naturfos Mg. “Conține 40% fosfor și 10% magneziu. Fosforul stimulează îndeosebi capacitatea de înrădăcinare, dar este și precursor al înfloririi și uniformității producției și, totodată, și al sănătății plantei, iar magneziul asigură capacitatea și îmbunătățește, totodată, capacitatea de creare a procesului de fotosinteză, care el are loc mult mai greu atunci când factorii de climă sau sol nu ne permit acest aspect”, a explicat Ionuț Radu.

    Avantajele folosirii Naturfos Mg

    Întărește planta, stimulând mecanismele naturale de apărare
    Stimulează procesul de fotosinteză
    Oferă plantelor mai multă vigoare
    Permite o creștere vegetativă echilibrată
    Îmbunătățește procesele de înflorire și fructificare

    Un alt produs utilizat în culturile de castraveți și tomate este CopStar. “El conține cupru sistemic, creând un avantaj pentru faptul că el se absoarbe în toate țesuturile plantei și circulă, totodată, în aceasta, stimulându-i capacitatea de autoapărare împotriva agenților patogeni. Un alt aspect foarte important este acela că el este biodegradabil în sol, necreând reziduuri nocive”, a completat Ionuț Radu.

    Mod aplicare CopStar în legumicultură

    Perioada de aplicare: de la 15 zile după repicare
    Foliar: 100 ml / 100 litri de apă, apoi 150-200 ml / 100 litri apă
    Fertirigare: 100-300 ml / 1000 mp la fiecare aplicare

    Toate informațiile legate de Naturfos Mg și CopStar se găsesc pe site-ul www.naturgrup.ro, cât și la reprezentanții Natur Grup în România.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte