Ştiri agricole

Copa-Cogeca cere o noua schemă de ajutorare a fermierilor afectați de criza laptelui

Reprezentanții Copa Cogeca au transmis o solicitare Comisiei Europene pentru modificarea schemei de ajutor a fermierilor afectați de criza laptelui și de embargoul impus de Rusia pentru brânzeturi. În sectorul produselor lactate, cumpărătorii își amână deciziile de cumpărare cât mai mult posibil din cauza instabilității de pe piața produselor lactate din UE.

Copa Cogeca susține că suspendarea de către Comisia Europeană în luna septembrie a schemei de ajutor pentru depozitarea brânzeturilor a cauzat probleme grave în acest sector.

Copa-Cogeca solicită ca suma de 85 de milioane de euro, să fie folosită în ianuarie pentru un nou sistem care să împiedice căderea pieței în condițiile în care atunci va fi vârful sezonului și volumele de producție vor fi foarte mari.

Cererea Copa Cogeca vine după ce în urma unei întâlniri a comitetului de conducere a CE s-a decis ca mai puțin de 40 de milioane de euro să fie alocați sub formă de ajutor, o sumă mult mai mică decât cei 125 de milioane de euro despre care se discuta inițial.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu