Locuri de muncă

Industria agroalimentară din Hexagon: profit anual de 8 miliarde de euro și locuri de muncă pentru jumătate de milion de francezi

Industria agroalimentară dinFranța a raportat deja pe anul acestao balanță comercială pozitivă de 8 milioarde de euro. Potrivit statisticilor acest domeniu, acesta este segmentul economic principal pentru forța de muncă din Hexagon și a numărul doi în exporturi, după industria aeronautică.

Din producția anuală de produse agroalimentare franțuzești, 63% se exportă către țările din Uniunea Europeană, dar a fost înregistrată o creștere a exporturilor către țările terțe.

Potrivit bilanțului pe 2014 publicat de Ministerul Agriculturii în domniul industrieie agroalimentare activează 425.640 de persoane care obțin venituri de 165 miliarde de eruo. Dacă acestora li se adaugă și micile întreprinderi de vânzare cu amănuntul, numărul angajaților ajunge la 584.963 și veniturile la 178 miliarde de euro.

Exporturile cresc an de an

Cifrele oficiale prezentate de Minsterul Agriculturii din Franța arată o creștere constantă a exporturilor către țările din afare Uniuneii Europene, în perioada 2009-2012 această creștere fiind cu 10% în fiecare an. Franța produce anual, 30% din cantitatea de băuturi alcoolice care iese din UE către alte țări și 28% dintre cerealelel și produsele pe bază de cereale.
În scopul de a rămâne un lider international in industria agroalimentară, profesioniștii din agricultura franceză și părțile interesate la fiecare nivel al producției încearcă să se adapteze la noile provocări și cerințe în materie de tehnologie. De asemenea se pune un accent mult mai mare pe sănătate, ca urmare a creșterii la nivel global a consumului de produse organice.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!