• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide ASTĂZI: Ce chirii plătesc producătorii care închiriază căsuțele lui Moș Crăciun

    agrointeligenta.ro -

    Târgul de Crăciun de la Sibiu a devenit, din 2007 încoace, unul dintre cele mai importante evenimente de iarnă din România. Începând de astăzi, 21 noiembrie, în căsuțele din lemn din Piața Mare a orașului, producători sunt deciși să profite de luna cadourilor și de valul de localnici și de turiști care vor vizita târgul până pe 26 decembrie. 

    Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Sibiu are ca temă ”Culorile Crăciunului”, astfel că fiecărui weekend îi este rezervată o culoare, care va defini și programul evenimentelor speciale. Spre exemplu, primul sfârșit de săptămână – Golden Weekend, include deschiderea din această seară cu un concert Ștefan Bănică jr. la care intrarea este liberă, la fel ca și la concertul de colinde rock’n’roll al Joy Band de sâmbătă seara.

    Târgul de Crăciun nu este însă doar bucuria sibienilor și celor care vor vizita orașul până la finele anului, dar este și o importantă oportunitate pentru micii producători de a încheia anul cu profit. Închirierea căsuțelor din Piața Mare a Sibiului începe în fiecare an încă din primăvară, iar pentru ediția de anul acesta, data limită pentru înscriere a fost 31 mai – conform formularului de pe site-ul TârguldeCrăciun.ro. Cei care până la finele lunii iulie au achitat valoarea totală a închirierii căsuțelor au beneficiat de o reducere de 10%.

    Ca și anul trecut, fiecare căsuță a fost ”botezată” în funcție de specificul produselor comercializate, iar producătorii care participă vor beneficia de intensa promovare și de atenția evenimentului care, din 2007 încoace, atrage sute de mii de vizitatori din țară și nu numai.

    Targ de Craciun SibiuChirii de 2.000 de euro

    Pentru a comercializa produse alimentare și nealimentare într-un dintre căsuțele Târgului de Crăciun, comercianții au avut de achitat o chirie fixă, în funcție de dimensiunea spațiului pus la dispoziție. Astfel, pentru cei care nu vând mâncare, chiria până pe 26 decembrie pentru un spațiu de 3X2 metri a fost de 4.000 de lei+TVA, iar pentru cei care vor rămâne în căsuțe până la Revelion, chiria pentru același spațiu a fost de 4.400 de lei+TVA.

    Comercianții de produse alimentare au plătit o chirie mai mare, însă și spațiul de care dispun este mai generos, căsuțele lor având 4X2 metri și chirii de 7.000 de lei+TVA sau de 7.400 de lei+TVA, în funcție de perioada pentru care au optat.

    Ca și anul trecut, toți expozanții de la Târgul de Crăciun din Sibiu au, prin contract, obligația de a respecta un set de reguli, printre care: să folosească la ambalare/servire obiecte personalizate (pungi, etichete, căni, pahare, etc.) cu denumirea/sigla evenimentului, dacă organizatorul solicită acest lucru, și să decoreze standul conform evenimentului.

    Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de asociaţia Events For Turism şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. La acest eveniment iau parte anul acesta comercianţi din peste 20 de judeţe ale ţării. Cele 65 de căsuţe amplasate în cea mai animată zonă a Sibiului, Piaţa Mare, vor pune la dispoziţia vizitatorilor cele mai variate idei de cadouri. Delicatese de sezon precum vinul fiert, ceaiuri aromate, castane prăjite sau prăjituri, la accesorii călduroase sau decorațiuni și ornamente de Crăciun, sunt câteva produse din paleta prezentă la Târg.

    Foto: Facebook/Târgul de Crăciun din Sibiu, Silvana Armat


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA