Bio şi organic

Cine l-a convins pe Victor Ponta să reducă TVA pentru produsele bio

Europarlamentarul Daciana Sârbu a dezvăluit pe pagina sa de Facebook cine l-a încurajat pe premierul Victor Ponta să susțină și să includă în bugetul pe 2015 și reducerea TVA pentru produsele ecologice. 

”Știți cine “a făcut lobby” pe lângă premier pentru reducerea TVA pentru produsele bio? Toți oaspeții străini și toți ambasadorii care au mâncat bunătăti bio românesti și ne-au întrebat de ce nu le promovăm mai mult, de ce nu le producem în cantități mai mari, de ce nu ne facem un brand de țară din ele. Toți micii fermieri bio care produc alimente de o calitate excepțională, mult peste cele de import. Toți copiii care ar mânca mere bio românesti, dacă părinții lor nu le-ar găsi prea scumpe”, a scris Daciana Sârbu.

Europarlamentarul și-a exprimat și regretul că o astfel de măsură a devenit ”armă în războiul politic”.

”Îmi pare rău să vad ca o măsură absolut necesară pentru încurajarea agriculturii naționale de calitate este folosită ca armă în razboiul politic, dar mă bucur să văd că Guvernul ia o decizie importantă pentru viitorul nostru, al tuturor. România are potențialul de a deveni un nume pe piața produselor bio din Europa și din lume și cred că, peste câțiva ani, toate aceste contestări ale unei măsuri absolut benefice pentru noi și pentru copiii noștri ni se vor părea ridicole”, mai consideră soția premierului Victor Ponta.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu