• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cabina panoramică de la Claas și semănătoarea de precizie cu mare viteză de la John Deere – medalii de aur la SIMA Paris 2015

    agrointeligenta.ro -

    Ediția de anul acesta a expoziției internaționale de agribusiness SIMA Paris se desfoară la Paris în perioada 22-26 februarie. Ca și până acum, înainte de startul expoziției, organizatorii au făcut publice numele câștigătorilor celor mai importante inovații din industria mondială a utilajelor agricole. În 2015, două medalii de aur au fost oferite de juriul specializat pentru inovații ale companiilor Claas și John Jeere, în timp ce alte companii de mașini, utilaje și sisteme pentru agricultură au câștigat 3 medalii de argint și 18 mențiuni.

    Medalie de Aur – Cabina panoramică a tractorului Arion T4f de la Claas
    Structura inovatoare dezvoltată de Claas pentru modelul Arion T4f oferă o vizibilitate optimă mulțumită unui câmp vizual de 90°. În ciuda faptului că pentru a obține această perfomanță, constructorii au fost nevoiți să elimine bara transversală din partea de sus a geamului frontal, inovația Claas a reușit să îndeplinească și standardele privind protecția în fața obiectelor în cădere (Falling Objects Protection Standards – FOPS).

    1407-Claas_Arion_400_500O caracteristică importantă a cabinei inovatoare de la Claas este reprezentată, astfel de un parbriz uriaș, de 2,41 de metri pătrați, care permite operatorului să aibă o vibilitate record, fără nici un unghi obstrucționat asupra încărcătorului, toate operațiunile putând fi realizate dintr-o poziție comodă în scaunul confortabil al cabinei. Mulțumită inovației, operatorul este scutit de mișcări repetitive care îl solicitau și care îi cauzau oboseală și dureri la nivel lombar și cervical, juriul apreciind că noua cabină panoramică a celor de la Claas merită medalia de aur pentru că aduce un element de progres în raport cu prevenția, siguranța, confortul și productivitatea utilajului agricol.

    Medalia de Aur -Semănătoarea de precizie cu mare viteză de la John Deere
    Cea de-a doua medalie de aur a fost câștigată de semănătoarea de precizie cu mare viteză ExactMerge fabricată de compania americană John Deere. Acest utilaj permite viteze de lucru de până la 20 km/h, oferind în același timp o precizie și o calitate a lucrării mai bună decât cea a semănătoarelor convenționale.

    ExactEmerge John Deere 2015

    Din punct de vedere al inovației, ExactEmerge este o semănătoare pneumatică echipată cu un sistem transportor vertical pentru introducerea semințelor la baza brazdei cu o viteză egală cu zero și, astfel, fixându-le. Sistemul a fost posibil după ce tubul de coborâre al semințelor a fost înlocuit cu o perie-curea, iar boabele sunt transferate în mod activ de la sistemul de distribuire a centurii, care le transportă până la baza brazdei.

    Așa cum era de așteptat din partea unui utilaj fabricat de John Deere nimic nu este lăsat la voia întâmplării și întreg sistemul este digitalizat și controlat din cabina operatorului. Astfel, contorul de semințe montat pe fiecare element de semănat este afișat pe consola SeedStar , împreună cu principalii parametri precum: spațiere pe rând (rând cu rând ), densitatea de semănat în fiecare moment al lucrării și suprafața însămânțată. Totdată, toți parametrii pot fi transmiși în timp real și pe alte dispozitive prin transfer de date wireless și, bineînțeles, sunt reflectate online pe MyJohnDeere.com , acolo unde fermierul poate monitoriza lucrarea prin generarea unei hărți precise a lucrării agricole, inclusiv zonele cu lipsuri și dublaje sau viteza de însămânțare.

    Medalii de argint

    Sistemul elaborat de cei de la Berthoud pentru aplicarea pesticidelor în mod direct pe plante, fără contact cu operatorul sau cu mediul prin sistemul său de autocurățare.

    SIMA-Innovation-Awards-2015-Argent-Silver-Berthoud_rectangle_690_320AutoConnect – Sistemul complet automat de conectare dela John Deere, care în mod inovator are montat pe tractor două camere și un cârlig telescopic de ridicare echipat cu o sferă. În jurul axului pentru priza de putere este instalată o placă cu diferite prize. Pe partea utilajelor de tractat se instalează un bloc direct pe brațul original, precum și un suport pentru ”articulația” universală de conectare.

    Pentru a conecta utilajele de tractor, operatorul trebuie poziționeze tractorul în raport cu axa, iar într-o distanță de 10 metri, manevra de conectare este activată din consolă. Camerele acționează ca și sistem de transmisie și direcție, ghidând sistemul inovator. Odată cuplajul efectuat, brațul telescopic face poziționarea brațului, după care se face conectarea și se blochează priza.

    FastBale – Sistemul de balotare non-stop dezvoltat de Grupul Kverneland. Cea de-a treia medalie de argint a fost acordată în acest an noului sistem de balotare dezvoltat de Grupul Kverneland. Noutatea vine din prezența unei anti-camere de lucru în interiorul utilajului în care se face inclusiv prinderea/învelirea balotului.

    FastBale presa de balotatProiectat și dezvoltat la centrul de excelențp al Grupului Kverneland , la Ravenna, în Italia, Italia ,presa de balotat FastBale este cu adevărat o premieră mondială în rpivința modului de lucru printr-o cameră principală și o anticameră în care balotul este excutat în proporție de două treimi. Prin modul în care comunică cele două secțiuni ale presei, la final rezultă balotul final, rpintr-un proces continuu.

    Potrivit presei de specialitate din Marea Britanie, noua tehnologie a Grupului Kvenerland va fi disponibilă pentru comercializare abia în 2016, anul acestea ea fiind încă în regim de ”demo”.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Alexander Degianski a semănat floarea-soarelui și a intrat la porumb: ”Ne adaptăm în funcție de loc” Tractor făcut scrum în fermă. Paguba este totală Ofertă la tractorul Zetor Fronterra de 136 CP cu dotări premium și garanție: 65.500 de euro

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!