Ştiri agricole

Strategia Chinei pentru 2015: Investiție masivă în spații pentru depozitarea cerealelor

China plănuiește măsuri concrete pentru siguranța alimentară a populației sale în creștere și tot mai pretențioasă, astfel că anul acesta, autoritățile asiatice au anunțat public că investițiile se vor concentra pentru mărirea capacității de stocare la nivel național. 

Așa cum ne-am obișnuit deja, chinezii nu se grăbesc să dezvăluie ținta la care vor să ajungă, însă este clar că eforturile se vor concentra mai ales către construcția de silozuri. Mai mult, chiar președintele Administrației de Stat pentru Cereale, Ren Zhengxiao, a făcut anunțul legat de demararea acestor construcții noi în agricultura chineză.

Capacitatea de stocare a Chinei nu a suferit modificări importante în ultimii 11 ani, perioadă în care atât producția interneă, cât și importurile au crescut considerabil pe fondul sporului populației și a nivelului de trai îmbunătățit. Se impunea astfel o investiție clară în silozuri, cu atât mai mult cu cât cifrele oficiale de la Beijing vorbesc de o cantitate anuală de 35 de milioane de tone de cereale care se pierd din cauza condițiilor inadecvate de depozitare. Producția anuală de cereale a Chinei a fost de 607,1 milioane de tone în 2014. 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu