• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fișa de câmp pe mobil sau care sunt avantajele agendei digitale Agro-Asist de la DuPont Pioneer

    agrointeligenta.ro -

    Compania DuPont Pioneer, lider mondial în genetică vegetală, ce furnizează semințe de înaltă calitate fermierilor din peste 90 de țări, a lansat de curând două aplicații pentru terminale mobile destinate agricultorilor: AQUAmax și Agro-Assist. Din luna martie, cele două aplicații pentru mobil și tabletă sunt disponibile și fermierilor din România, ele fiind extrem de utile în activitatea de zi de zi la fermă.

    AQUAmax® este un catalog online al hibrizilor de porumb cu același nume, care furnizează utilizatorului o varietate largă de informații despre produs, inclusiv rezultatele obținute în cultură în diverse zone din țară. ”De când Pioneer i-a pus pe piață în 2012, hibrizii Optimum® AQUAmax® și-au demonstrat în mod constant eficiența, ajutându-i pe cei care i-au cultivat să reducă variabilitatea producției în condiții de secetă și să atingă randamente-record în condiții meteorologice normale”, se arată într-un comunicat al companiei DuPont Pioneer.

    Aplicația AQUAmax® este utilă și fermierilor care nu au utilizat niciodată hibrizii AQUAmax. Este disponibilă pentru sistemele de operare iOS (numai pentru iPad, nu și pentru iPhone) și Android.

    Agro-Asist este o agendă digitală, prin care fermierul poate selecta poziționarea geografică (satul, județul), după care aplicația îl direcționează către cea mai apropiată stație meteorologică, de unde poate să primească informații cu privire la precipitații și temperatura solului, inclusiv comparații cu nivelele perioadei corespunzătoare din anul precedent.

    ”Tot cu ajutorul aplicației, utilizatorul poate să-și configureze singur tehnologia pe care o va aplica pe teren, prin personalizarea calendarului pentru o anumită cultură (porumb sau floarea-soarelui), alegerea hibridulului pe care vrea să-l cultive (doar din gama Pioneer), și stabilirea lucrărilor agricole (de la arat până la recoltare). Practic, această aplicație îl ajută să își țină singur pe iPhone fișa de câmp. Aplicația Agro-Asist îi dă posibilitatea să-și aleagă hibridul cel mai potrivit pentru zona respectivă, să vadă condițiile pe care le are în câmp, pe zile, și producțiile atinse de hibridul respectiv în două sezoane consecutive”, arată reprezentanții DuPont Pioneer.

    “Ca bonus, fermierul poate interacționa în timp real, prin intermediul aplicației Agro-Asist, cu specialiștii Pioneer aflați în zonă”, a declarat Maria Cârjă, directorul de marketing al Pioneer Hi-Bred România.

    Concret, utillizatorul poate trimite un email direct din aplicație, solicitând informațiile de care are nevoie. Agro-Asist este disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android și poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

    “Sperăm ca, în cel mai scurt timp, fermierii din România, care sunt remarcabili prin rapiditatea cu care adoptă noutățile tehnologice, să încerce facilitățile puse la dispoziție prin cele două aplicații pe care le-am dezvoltat pentru ei. Este o investiție pe care le-o punem la dispoziție cu deplina satisfacție că vom reuși să le aducem informația mai aproape”, a declarat Maria Cîrjă, director de marketing al Pioneer Hi-Bred România.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA