• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Abatorul de la Niculești, redeschis la jumătatea anului. Agricover investește 5 milioane de euro ca să-l modernizeze

  Gabriela Gimbășanu -

  În luna februarie a acestui an, Agricover a anunțat că investește 5 milioane de euro în modernizarea Romsuintest Periș, o unitate de abatorizare din Niculești, județul Dâmbovița, ale cărei active erau la vânzare de ceva vreme. Potrivit reprezentanților Agricover, lucrările vor fi finalizate în următoarele două luni, urmând ca abatorul să fie redeschis la jumătatea acestui an.

  “Noi nu am cumpărat o unitatea funcțională, nu am achiziționat o afacere. Am cumpărat niște active. Ne propunem o creșterea a capacității de abatorizare și vom adăuga linii de tranșare astfel încât să putem ieși pe piață cu o activitate completă. Suntem în stadiul în care derulăm programul de investiții și depunem toate eforturile pentru a reuși să ne începem activitatea la jumătatea anului acesta”, a declarat pentru Agrointeligența, Ștefan Bucătaru, directorul general al departamentului Agribusiness, din cadrul Agricover.

  Capacitate de 250.000 capete/an

  La momentul achiziționării, abatorul de la Niculești avea o capacitate de abatorizare de 120 de capete pe oră. “Până la sfârșitul anului ne dorim să atingem o capacitatea de abatorizare de 250.000 de capete, pe an. Pentru următorii 2-3 ani ne propunem să ajungem să lucrăm la capacitate maximă, în trei schimburi și dacă e posibil șapte zile din șapte”, a vorbit Ștefan Bucătaru, despre extinderea capacității de abatorizare.

  Întreaga sumă investită – 5 milioane de euro, va fi direcționată către reorganizarea și modernizarea abatorului, modernizarea liniilor de procesare, extinderea capacității de sacrificare, dezvoltarea unor linii de tranșare, achiziționarea unei infrastructuri logistice specializate și introducerea unui sistem informatic.

  Animale din ferme românești

  Animalele care vor fi sacrificate la abatorul de la Niculești vor proveni exclusiv de pe piața românească, de la crescătorii de porci autohtoni. “Noi lucrăm deja cu fermierii din zootehnie, în special cu crescătorii de porci. Anul trecut am tranzacționat purceluși și porci grași, la un volum de peste 180.000 de capete. Deja avem relații cu majoritatea crescătorilor importanți, așa că dacă, ne uităm la cifre, putem spune că mai mult de jumătate din capacitatea de abatorizare pe care o va avea abatorul, este asigurată”, a precizat directorul general al departamentului de Agribusiness.

  Unitate de procesare – poate. În viitor

  Extinderea activității Agricover prin reconstruirea unei unități de procesare a cărnii reprezintă un obiectiv ce va fi analizat în perioada următoare, a mai spus reprezentantul Agricover. “Obiectul nostru de activitatea este centrat pe fermier și satisfacerea nevoilor fermierului. În permanență monitorizăm evoluția activităților desfășurate de fermieri și pe măsură ce identificăm noi oportunități concrete, trecem la treabă. În acest moment. prioritatea noastră este finalizarea proiectului cu abatorizarea și, dacă piața o cere, probabil că vom lua în calcul posibilitatea de a face și o fabrică de procesare a cărnii. Rămâne de văzut și de analizat această oportunitate”, a explicat Ștefan Bucătaru.   


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Condamnat la închisoare după ce a mințit că este fermier ca să încaseze fonduri europene! Subvenția APIA pentru vaci de carne în 2021: condiții, rase eligibile, acte necesare, plăți Seed Sprint H5, într-un an cu secetă la fermele grupului Almos din Neamț

  Ultimele știri

  ANCPI: 6.275 de proprietari au primit noile cărţi funciare în mod gratuit! Anunțul ministrului Adrian Oros despre subvențiile APIA! Cum pot tinerii fermieri să obțină o subvenție mai mare de la APIA!