• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România este pe locul 11 în lume la producţia de vin

    agrointeligenta.ro -

    România se află pe locul 11 în topul mondial al producătorilor de vin, la mare distanţă de Italia şi Franţa, care se bat pentru prima poziţie.

    Cei mai mari producători de vinuri la nivel mondial, în acest an, sunt, conform estimărilor publicate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), Italia – 40,8 milioane de hectolitri, Franţa – 40,4 milioane de hectolitri, Spania – 31,5 milioane de hectolitri, SUA- 20,5 milioane de hectolitri, Argentina – 11,7 milioane de hectolitri, Australia -11,5 milioane de hectolitri, Chile – 10,8 milioane de hectolitri, Africa de Sud – 10 milioane de hectolitri, Germania- 8 milioane de hectolitri, Portugalia – 5,8 milioane de hectolitri şi România – 4,059 milioane de hectolitri.

    La nivel mondial, producţia totală este estimată la 248,2 milioane de hectolitri, în scădere cu 6% faţă de anul anterior, pe fondul reducerii suprafeţelor de vie la circa 7.550 milioane de ha, comparativ cu 7,8 milioane ha în 2003.

    Producţia este în scădere şi în principalele ţări producătorare din Europa, cu câteva excepţii precum Portugalia sau Grecia. Pe de altă parte, Chile se aşteaptă la o producţie record -10,6 milioane de hectolitri, (+15,5% faţă de 2010), în timp ce majorări de producţie sunt înregistrate şi în Africa de Sud (+4%) sau SUA (7%). Cât priveşte consumul, prognozele indică atingerea unui nivel cuprins între 235,7 şi 249,4 milioane de hectolitri.


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Fermierul Alexander Degianski a semănat floarea-soarelui și a intrat la porumb: ”Ne adaptăm în funcție de loc” Ungaria a blocat legea pentru care fermierii europeni au ieșit în stradă

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte