• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Găini din rasele Mătase Japoneză și Moțată Olandeză: Ce preț au în această toamnă păsările ”cu blană” expuse la Indagra

    Roxana Dobre -

    La standurile de la Indagra 2015, vizitatorii sunt surprinși să vadă rase neobișnuite de păsări. Micii fermieri sunt mai ales interesați de găinile din rasele Mătase Japoneză și Moțata Olandeză, la mare căutare acum și care pot să ajungă să coste și 100 de lei exemplarul. 

    Și gâștele din rasa Toulouse sunt un punct de atracție având în vedere greutatea impresionantă pe care o pun atinge, masculul cântărește 22-24 kg iar femela 18-20 kg. Prețul unor astfel de exemplare, care sunt crescute în special pentru ficat, este de 300 de euro perechea. Și cuștile cu iepuri de rasă au fost luate cu asalt iar cei pasionați au putut să achiziționeze exemplare de rasă cum ar fi uriaș german cu 250-300 de lei.

    DSC_0126

    Reduceri de 30 la sută la găini din rasa Mătase Japoneză și Moțată Olandeză

    George Voinea (35 de ani) din comuna Vidra, județul Ilfov, a venit la târg cu cele mai prețioase exemplare pe care le are în fermă. Crește de patru ani păsări de rasă și de expoziție. “Am hotărât cu soția să ne mutăm de la apartament la casă și pentru că spațiul ni s-a părut foarte mare am decis că ar fi bine să facem și altceva pe lângă meseria de bază, în cazul meu optometrist. Am început din pasiune cu două familii de găini iar acum avem undeva la vreo 80 de exemplare din mai multe rase”, ne-a declarat crescătorul.

    DSC_0128

    Printre atracțiile expoziției se află, după cum spune crescătorul, și rasa Moțată Olandeză, rasă ce a achiziționat-o din Ungaria. “Au fost destul de scumpe, undeva la 350 de lei care eu cred că merită”, ne-a specificat crescătorul.

    DSC_0133

    Și găinile din rasa Mătase Japoneză au fost foarte apreciate de vizitatori dovadă că în momentul prezenței noastre la standul cu păsări crescătorul din Vidra mai avea doar un exemplar. “Culoarea pe care toată lumea o știe este cea albă cu piele neagră dar eu am și culori precum galbenă, albă, neagră, barat și roșu. În prezent am 100 de exemplare din această rasă”, ne-a mai spus crescătorul.

    El spune că vizitatorii de la Indagra sunt extrem de încântați de rasele exotice dovadă că spațiul era neîncăpător. “Prima reacție este de surprindere, mai ales că văd o găină cu “blană” și nu cu pene. La noi în țară încă nu sunt foarte căutate dar ele sunt o delicatesă în bucătăria asiatică. Eu de obicei vând tot crescătorilor pasionați care înțeleg valoarea unui astfel de exponat și mai puțin pentru consum”, ne-a mai precizat crescătorul. El spune că cei interesați pot profita și de reducerile de pe durata târgului care ating și 30 la sută. “În general aceste găini de expoziție se vând și în funcție de calitățile de rasă. Avem exemplare de la 70 de lei până la 20 de lei bucata, în funcție de aspect. În cazul Moțatei Olandeze bucata se vinde cu 100 de lei”, ne-a mai spus crescătorul.

    DSC_0158

    Purcelușii vietnamezi vedetele expoziției

    Oancea Vasile(49 de ani) din localitatea Comarnic, Prahova se mândrește cu singurele exemplare de purceluși vietnamezi, aduși la Indagra. “Cresc această rasă de 2-3 ani. Aveam porci din alte rase și am zis să o încerc și pe aceasta pentru că este extrem de căutată datorită calității cărnii. Primele exemplare le-am adus de la Cluj și au costat în jur de 100 de euro perechea de purcei”, ne-a spus crescătorul.

    DSC_0166

    Prețul unui purceluș înțărcat pornește de la 200-300 de lei bucata și poate ajunge la 200-300 de euro adulții. Pentru Crăciun prețul este de 15 lei kilogramul în viu. “Condiții de sacrificare am deci pot oferi și acest serviciu”, ne-a povestit crescătorul.

    DSC_0170

    Aceasta ne-a prezentat și rațele din rasa Cayuga aduse din Ungaria. Și aceste exemplare au avut un preț egal cu frumusețea lor, 100 de euro perechea. “Deja am început să le înmulțesc și acum le vând puțin mai jos de 100 de euro. Vindem pui și ouă dar și rățoi maturi. Mulți vin la târg, le văd îmi cer contactul și vin după aceea să cumpere”, ne-a mai spus crescătorul.


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier A primit o amendă 1.200 de lei pentru că porcul din ogradă nu era crotaliat

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte