• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Victor Ponta a demisionat din funcția de premier! Ce se întâmplă la Ministerul Agriculturii

    agrointeligenta.ro -

    Premierul Victor Ponta a demisionat din funcție, a anunțat astăzi la Parlament președintele PSD, Liviu Dragnea. Ulterior, în cadrul unei declarații de presă, Ponta și-a oficializat gestul.

    Depunerea mandatului înseamnă că întreg cabinetul condus de Victor Ponta este demisionar, inclusiv Daniel Constantin, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, împreună cu secretarii de stat Daniel Botănoiu, George Turtoi, Ion Uțiu și Simona Man. Până la investirea unui nou guvern, însă, echipa ministerială va asigura gestionarea chestiunilor la zi.

    Victor Ponta:”Nu cred că este corect să las responsabilitatea pe umerii nimănui”

    Premierul Victor Ponta că oamenii care au ieșit în stradă simt nevoia “unei jertfe” și ar fi o mare greșeală din partea sa să ignore acest lucru.

    ”Nu vreau și nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren sau a primariilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o partre importantă din societate îl așteaptă și evident începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru și implicit și al Guvernului României. Fac acest lucru pentru că în anii în care am făcut politică am învățat să rezist la orice bătălie cu adversarii politici dar niciodată nu mă bat cu oamenii, cred că ar fi o mare greșeală și am avea toți de suferit”, a declarat Ponta.

    El a apreciat că suferința legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. “Cred că agresivitatea, intoleranța și violența chiar verbală este o problemă pe care nu trebuie ne-o asumăm dacă vrem să trăim într-o țară care se îmbunătățește în fiecare zi. Sper ca depunerea mandatului meu să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluții pentru ceea ce este de făcut în România. Am obținut cu greu în ultimii ani rezultate economice remarcabile și dacă avem o perioadă lungă de instabilitate putem să pierdem tot și să ne întoarcem la momentul 2012”, a mai spus Ponta.

    Potrivit acestuia până la momentul formării unui nou Guvern, în urma discuțiilor între Președintele României și partidele parlamentare, actualul Executiv își va îndeplini atribuțiile. “Imediat ce noul Guvern va fi instalat putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o”, a conchis premierul.

    Ce se va întâmpla în perioada imediat următoare

    În situaţia în care prim-ministrul demisionează, preşedintele României trebuie să desemneze un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, potrivit prevederilor Constituţiei României. Practic, prim-ministrul interimar îndeplineşte atribuţiile prim-ministrului până la formarea unui nou Guvern.

    Atunci când prim-ministrul îşi dă demisia, Guvernul este demis, iar membrii acestuia mai pot doar să îndeplinească actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până când membrii noului Executiv îşi depun jurământul.

    Preşedintele României trebuie să desemneze un candidat pentru funcţia de prim-ministru în urma consultării partidului care are majoritate absolută în Parlament, se mai arată în legea fundamentală a ţării.

    Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de zece zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, – Constituția României

    flutur

    Flutur: Demisia premierului este un pas spre normalitatea acestei țări

    Senatorul liberal Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii,  a declarat miercuri că demisia premierului Victor Ponta este un pas spre normalitate.  ”Acum am aflat, în plenul Senatului, nu știam de acest lucru. Până la urmă, este un pas spre intrarea în normalitate. Destul de târziu acest lucru, dar să vedem mai departe ce se va întâmpla. Este un pas spre normalitatea acestei țări”, a declarat Flutur, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

    Întrebat ce va face PNL, el a spus: „Vom vedea. Nu am avut nicio discuție. Este o chestiune absolut nouă și pentru noi. Evaluăm și vom vedea. Suntem un partid responsabil, un partid mare pe eșicherul politic și analizăm cu toată responsabilitatea, ținând cont și de semnalul societății civile, al opiniei publice în general. (…) Atributul cred că este și al președintelui”.

    Mircea Dușa, prim-ministru interimar

    Premierul Victor Ponta spune că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premier interimar.

    „Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie”, a declarat premierul demisionar Victor Ponta.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA