• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Achim Irimescu, oficial ministru. Cu cine vrea să facă echipă la Agricultură și pe cine vrea să ”execute”

    Roxana Dobre -

    Cabinetul Dacian Cioloș a primit astăzi majoritatea voturilor la votul final din Parlamentul României. Odată cu învestirea noilor miniștri, portofoliul Agriculturii este preluat de Achim Irimescu, cel care a anunțat deja că vrea să eficientizeze modul de lucru atât în MADR, cât și în instituțiile subordonate.

    Până în prezent, dintre secretarii de stat pe care i-a avut Daniel Constantin, George Turtoi și Ioan Uțiu și-au înaintat demisiile. Simona Man (foto jos) a fost prezentă ieri la audierea în Parlament a ministrului Irimescu, iar despre Daniel Botănoiu, toată lumea știe că va rămâne să asigure și el continuitatea activității Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din aceeași funcție de secretar de stat.

    Simona Man audieri

    Întrebat despre echipa pe care vrea să și-o formeze în perioada următoare, însă, ministrul Achim Irimescu a fost reținut. Nu a dat nume, ci doar indicii că vom asista la schimbări importante.

    ”O să analizez și o discut și cu premierul și trebuie să asigurăm oameni de calitate. Am înțeles că doi secretari de stat au demisionat. Am vorbit cu domnul Botănoiu și am înțeles că dorește să rămână în funcția de secretar de stat”, a declarat ministrul Irimescu. De altfel, el a ținut să sublinieze că Dacian Cioloș i-a lăsat mână liberă și că are libertatea de a-și allege oamenii care lucrează indiferent dacă aceștia au sau nu culoare politică, atât timp cât sunt profesioniști, se implică își fac treaba.

    Le-a pus “gând rău” funcționarilor care nu performează

    Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, spune că din echipa cu care va lucra pe perioada mandatului său vor fi schimbate persoanele care nu performează, însă a evitat să facă nominalizări.

    ”Primul lucru pe care îl voi face când voi ajunge la minister este să cer o situație pentru că atunci când începi un mandat trebuie să știi de unde pornești. Vreau o clarificare cât mai precisă a datelor de care dispunem pe toate domeniile, la producție, la plăți efectuate, fără minciuni. Am niște nume care nu performează și mi s-a confirmat și când am fost în țară. Este clar că va trebui să corectăm. Aceasta a fost și discuția pe care a avut-o premierulcu partidele: unde sunt persoane neperformante trebuie să îndreptăm lucrurile. Eu caut în echipa mea persoane care să aibă două calități: integritate și bună specializare”, a declarat Irimescu ieri la Parlament.

    El spune că personalul nu va fi înlocuit la toate instituțiile subordinate MADR ci doar consolidat. ”Personalul nu cred că poate fi redus prea mult la nivel central, deși a fost dublat față de ceva ani în urmă, dar în teritoriu trebuie consolidat clar pe domenii. Aș menționa aici ANZ-ul unde nu putem tăia, să zic, pentru că avem acolo experți buni iar cei de la APIA nu au nicio calificare să verifice. Sunt foarte multe lucruri de îndreptat și, fără specialiști reali, nu pârâți, ca să spun așa, nu vom putea să facem nimic. Dar pot spune că unde găsim neperformanță, schimbăm fără probleme. Am vorbit cu premierul, el nu impune nimic, așa că rămâne la latitudinea mea să identific oameni de calitate și să-i aduc să lucreze efectiv”, a mai spus Irimescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale