Culturi profitabile

Ce preț are un kilogram de cartofi mov de sămânță?

Începutul de an este momentul în care nu puțini sunt micii fermieri care iau în calcul culturi noi, așa cum este și cartoful mov la care prețul tuberculilor de sămânță a cunoscut o scădere considerabilă în ultimii doi ani.

Pe piață există deja zeci de producători de cartofi mov – fiecare comercializând tuberculii sub brandul varietății. Găsiți astfel de site-urile de anunțuri o ofertă bogată, dintre care noi am selectat câteva oferte care ni s-au părut mai serioase. De ce spunem acest lucru? Pentru că la cumpărarea cartofilor mov prin comandă online trebuie să aveți mereu grijă dacă ceea ce achiziționați sunt cu adevărat tuberculii pe care vi doriți, dacă sunt în stare bună, dacă sunt sănătoși pentru a rodi odată ce sunt puși în pământ.

Cartofi mov în București – preț 6 lei/kg la o comandă minima de cinci kilograme. Livrarea în Capitală este gratuită, în restul țării se face cu curierat sau Poșta Română – detalii AICI

Cartofi mov din Turda – preț 5 lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov Cluj-Napoca – preț 10 lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov București – preț 3,5 lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov Pașcani – preț 30 de lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov Orăștie – preț 15 lei/kg – detalii AICI 

Cartofi mov Baia Mare – preț 10 lei/kg – detalii AICI 

Cartofi mov Piatra Neamț – preț 30 lei/kg – detalii AICI

Potrivit datelor furnizate de Gabi Sandu, producător de cartofi mov din Piatra Neamț,  la 1000 de metri pătrați este nevoie de 350 de kilograme de sămânță, astfel că, la un hectar, fermierii trebuie să investească în 3.500 de kilograme.

Cu siguranță mai sunt și alți producători de cartofi mov în România, pe care îi invităm să lase anunțul lor la comentariile acestui articol!

Foto: thebestgardening.com


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!