Culturi profitabile

Ce preț are un kilogram de cartofi mov de sămânță?

Începutul de an este momentul în care nu puțini sunt micii fermieri care iau în calcul culturi noi, așa cum este și cartoful mov la care prețul tuberculilor de sămânță a cunoscut o scădere considerabilă în ultimii doi ani.

Pe piață există deja zeci de producători de cartofi mov – fiecare comercializând tuberculii sub brandul varietății. Găsiți astfel de site-urile de anunțuri o ofertă bogată, dintre care noi am selectat câteva oferte care ni s-au părut mai serioase. De ce spunem acest lucru? Pentru că la cumpărarea cartofilor mov prin comandă online trebuie să aveți mereu grijă dacă ceea ce achiziționați sunt cu adevărat tuberculii pe care vi doriți, dacă sunt în stare bună, dacă sunt sănătoși pentru a rodi odată ce sunt puși în pământ.

Cartofi mov în București – preț 6 lei/kg la o comandă minima de cinci kilograme. Livrarea în Capitală este gratuită, în restul țării se face cu curierat sau Poșta Română – detalii AICI

Cartofi mov din Turda – preț 5 lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov Cluj-Napoca – preț 10 lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov București – preț 3,5 lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov Pașcani – preț 30 de lei/kg – detalii AICI

Cartofi mov Orăștie – preț 15 lei/kg – detalii AICI 

Cartofi mov Baia Mare – preț 10 lei/kg – detalii AICI 

Cartofi mov Piatra Neamț – preț 30 lei/kg – detalii AICI

Potrivit datelor furnizate de Gabi Sandu, producător de cartofi mov din Piatra Neamț,  la 1000 de metri pătrați este nevoie de 350 de kilograme de sămânță, astfel că, la un hectar, fermierii trebuie să investească în 3.500 de kilograme.

Cu siguranță mai sunt și alți producători de cartofi mov în România, pe care îi invităm să lase anunțul lor la comentariile acestui articol!

Foto: thebestgardening.com


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


30 comentarii

  1. la Iasi il aveti pe d-nul George la Pascani de la dvs judet si e cel mai recunoscut cultivator de cartofi mov din romania,restul sunt copiute.cautati pe google cartofi mov pascani si gasiti anunturile d-lui

  2. nu stiu in iasi dar eu sunt din suceava com horodnic si am cartofi mov peruvian originali de samanta si de consum daca sunteti interesat contactatima 0733698824

 1. Am doua hectare de teren arabil si anul acesta vreau sa cultiv cartoful mov ,va rog daca poate cineva sa-mi spuna care ar fi cel mai bun soi pentru sudul tarii ,judetul Arges ,si de unde as putea cumpara samanta .
  Va multumesc si astept sa ma contacta-ti pe adresa de e-mail

 2. Care din producatori de samanta de cartov mov enumerati mai sus au si un certificat de calitate? Sau samanta certificata?
  Ma gandesc ca la un pret de 30 ron pe kg vreau si o garantie. Sunt interesat sa cumpar samanta dar m-ar interesa cu certificat de calitate ca in momentul in care eu incerc sa valorific marfa la export automat imi vor cere provenienta acelui cartof si de unde se naste el.
  Multumesc si o zi buna!

  1. Bună ziua. Avem noi, Landwirtschaftliche CC, 8 soiuri de cartof mov, albastru și violet. Sămânță de vânzare o sa am doar Vitelotte Noire. N-am certificat-o pentru ca am avut un administrator nu tocmai competent(eu locuiesc încă în Germania) dar a fost certificată în Franța anul trecut. Mai mult, pentru mai multe din soiuri, nu exista certificare în toată Europa. Va așteptăm pe site sau Facebook pentru mai multe informații.

  2. Salut avem samanta de cartofi mov soiul entzia cultivata si patentata in nordul spanieicu certificat de calitate si 2 clase .cautati pe internet soiul si firma se numeste alavesa de patatas.pretul difera in functie de cantitate .

 3. Se pare ca George de la Pascani are cei mai buni cartofi mov de samanta.Eu neavand asa multi bani nu mi-am permis sa cumpar ,dar prietenul meu a luat de la el si i-au iesit bine de tot.La anul va avea si tovarasul meu de vanzare in Cluj.

 4. Eu tot de la George de la Pascani am luat cartofi mov de samanta in 2016 si va pot spune ca mi-au iesit foarte ,foarte bine avand o productie record.Recomand tuturor cu incredere.

 5. Eu am cumparat cartofi mov de samanta de la Pascani si am scos o productie destul de ridicata de cca 15 kg la 1 kg de samanta.Recomand tuturor cu incredere cartofi mov de la d-nul George.

  1. Ana spune te rog ce cantitate de cartofi ai recoltat si trimite-mi o adresa de email ca sa te pot contacta. Intentionez sa-ti fac o vizita pentru documentare pe tema cartofului mov. Multumesc

 6. Am produs si scos la vânzare cartofi mov si roșu la preț modic dar fără succes.Lumea întreabă “Ce e aia ?”si merge mai departe.Nu avem piața de desfacere asigurată.Oamenii sunt reticenți la nou.

 7. Potentialii “investitori” trebuie sa inteleaga ca singurii interesati de cumpararea cartofilor sunt alti potentiali investitori.

  Adica, daca eu am cartofi mov si vreau sa vand nu voi reusi sa vand cantitati insemnate decat catre altii care vor sa porneasca aceasta afacere. Atat.
  Consumatorii, nu prea merg sa cumpere cartofi de pe olx.

  1. Cartofii mov nu se vand la export? Cei care scriu carti despre cultivarea cartofului mov ( vezi Rentrop & Straton ) spun ca se pot vinde la export cu 30 ron/Kg clamand un venit de aprox. 1 000 000 Ron/Ha. Spuneti cat este adevar si cat este minciuna in aceste carti?

Scrie un comentariu