• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Timac Agro România: 10 motive pentru a alege îngrășămintele microgranulate pentru fertilizarea culturilor agricole

    agrointeligenta.ro -

    Îngrășămintele microgranulate fac parte din noile tehnologii din agricultura românească, iar Timac Agro România – furnizor de soluții inteligente de fertilizare, și-a propus să îi convingă pe cât mai mulți fermieri de avantajele acestor produse inovatoare. Astfel, dr. Marius Eftene, Product Manager în cadrul companiei, a întocmit o listă cu 10 motive pentru care agricultorii ar trebui să aleagă tehnologia microgranulatelor ca parte componentă a tehnologiei de cultură aplicată în fermă.

    1. Dezvoltarea radiculară intensă
    Abordarea Timac Agro cu privire la tehnologia microgranulatelor o reprezintă în primul rând stimularea dezvoltării radiculare pentru a avea încă din primele faze de vegetație un sistem radicular puternic dezvoltat, care, de altfel va reprezenta și principalul factor de influență pentru următoarele beneficii menționate mai jos.

    2. Complementară cu fertilizarea de bază
    Microgranulatele nu reprezintă o alternativă la fertilizarea de bază și, datorită modului de aplicare ultralocalizată, suplinesc necesarul de nutrienți ușor disponibili plăntuțelor, care altfel ar fi avut de suferit până la accesarea îngrășământului din fertilizarea de bază. Prin dezvoltarea puternică a sistemului radicular, se va valorifica astfel mult mai bine îngrășământul aplicat de către fermieri, fie că a fost aplicat prin împrăștiere sau la semănat (localizat).

    3. Startul culturii
    Plantele tinere, având un sistem radicular slab, se pot dezvolta rapid doar dacă au cantitate suficientă de nutrienți disponibili și ușor asimilabili în apropiere. Prin aplicarea ultralocalizată de nutrienți foarte ușor solubili și disponibili plantelor se va intensifica și accelera creșterea inițială a plantelor tinere, iar partea de biostimulare va reduce stresul provocat de aplicarea erbicidelor prin intensificarea metabolismului.

    4. Densitate mare de plante la hectar
    Microgranulatele asigură o răsărire mai eficientă și o densitate mai bună a culturii, deoarece, semințele (în special cele mici), în condiții meteo nefavorabile nu au suficiente elemente nutritive în endosperm pentru a asigura răsărirea în perioada optimă. Prin adăugarea de nutrienți foarte solubili și ușor disponibili, chiar lângă sămânță, obținem o mai bună energie de răsărire și astfel o densitate mai bună și omogenă.

    5. Utilizarea eficientă a elementelor din sol
    Un sistem radicular mai bine dezvoltat va avea acces la o rezervă mai mare de nutrienți, atât din îngrășămintele aplicate de către fermieri, datorită volumului mai mare de sol pe care îl poate explora, cât și din sol, deoarece o suprafață mai mare a sistemului radicular, înseamnă mai mulți acizi organici exudați care vor mobiliză o cantitate mai mare de elemente nutritive ce nu sunt încă disponibile în sol.

    6. Utilizarea eficientă a apei din sol și rezistența la secetă
    Având în vedere că 60% din apa consumată de plante provine din rezervele colectate din precipitațiile de peste iarnă, doar un sistem radicular bine dezvoltat poate asigura folosirea la maxim a rezervelor de apă din sol, ceea ce crește rezistența plantelor la secetă. Tehnologia microgranulatelor Timac Agro stimulează dezvoltarea sistemului radicular, atât în volum, cât și în adâncime, pentru a putea valorifica rezervele de apă din sol.

    7. Rezistență crescută la frig
    Atât în cazul semănatului târziu din toamnă (ex. grâu) sau semănatului din primăvara, foarte devreme, plantele pot fi afectate puternic de frig (îngheț, brumă, diferențe mari de temperatură între zi și noapte, etc.). Componenta de biostimulare din microgranulate precum și formula adaptată asigură reducerea efectelor negative din astfel de situații.

    8. Combate carența indusă (plante violacee)
    În cazul semănatului devreme primăvara sau târziu toamna, activitatea microbiană, precum și absorbția nutrienților este puternic încetinită, datorită temperaturilor scăzute și a diferențelor mari de temperatură între zi și noapte. În cazul în care în imediata apropiere a rădăcinilor avem nutrienți disponibili, rădăcina îi va absorbi prin difuzie, planta absorbind astfel suficienți nutrienți cât să își desfășoare activitățile fiziologice, chiar și în perioadele reci.

    9. Rezistență la buruieni, patogeni și dăunători
    Având în vedere ca microgranulatul se află chiar lângă sămânța plantei de cultură, aceasta va beneficia de un avantaj față de buruieni și va ajuta plantele de cultură ”să închidă mai rapid rândurile”, umbrind astfel buruienile. Dacă patogenii sau dăunătorii atacă și deteriorează sistemul radicular, prezența în apropiere de nutrienții ușor asimilabili și disponibili, va juca un rol crucial în regenerarea sistemului radicular și în dezvoltarea ulterioară a tinerei plăntuțe.

    10. Îmbunătățește producția cantitativ și calitativ
    Prin accelerarea creșterii vegetative inițiale și dezvoltarea unui sistem radicular puternic, planta va beneficia de o perioadă mai lungă și mai favorabilă (evitarea arșiței), dar și de mai multe resurse pentru umplerea bobului. Printr-o nutriție de calitate și dozată adecvat, calitatea și cantitatea producției va fi net superioară.

    Pentru mai multe informații, puteți lua legătura cu dr. Marius Eftene, Product Manager Timac Agro România

    http://www.ro.timacagro.com/

    p

    Click pe grafică pentru vizualizare


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului