• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dispută în ședința LAPAR pe marginea Camerelor Agricole

    Roxana Dobre -

    Adunarea Generală a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România a avut loc astăzi la București, având un singur moment mai tensionat, respectiv intervenția reprezentantului organizației din Mehedinți, Cornel Stroescu.

    Fermierul mehedințean a ieșit din sala de ședințe în mijlocul discuțiilor și a declarat presei că este profund nemulțumit de faptul că liderul LAPAR Laurențiu Baciu – reales pentru un nou mandat, nu s-a arătat dispus să susțină Camerele Agricole private. În prezent, potrivit lui Stroescu, în Parlament urmează să se adopte modificări la Legea camerelor agricole, astfel că acestea se vor face ”cu sau fără LAPAR”.

    ”Am primit încă un aviz săptămâna trecută de la Comisia de Finanțe din Senat, mai avem Comisia de Agricultură unde sper că va trece. Mergem la departe, așteptăm avizul Guvernului în continuare deși Laurențiu Baciu, președintele LAPAR a anunțat că nu se mai implică în acest proces. Până la urmă cred că dânsul a vorbit în nume propriu și nu în cel al LAPAR-ului pentru că și eu fac parte din LAPAR. Dar bineînțeles că acestea se pot face și fără LAPAR. Camerele Agricole sunt pe drumul cel bun și sper ca în câteva luni ca legea să fie funcțională”, a declarat Cornel Stroescu.

    Deși și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea lui Baciu, Cornel Stroescu recunoaște că l-a votat pe liderul LAPAR în numele asociației pe care o reprezintă.

    Stroescu a cerut audit intern pentru banii cheltuiți în LAPAR

    Totodată, Cornel Stroescu a anunțat presa și că a propus să se facă un audit privind cum s-au cheltuit banii în ultimii ani la LAPAR.

    ”Nu cred că trebuia să deranjeze pe nimeni. Păcat că nu au fost oameni cu ¨ voci¨ astăzi în LAPAR dar probabil fiecare are motivul lui pentru care a ales să nu vină astăzi. Noi, asociația din Mehedinți, am achitat 300 de milioane vechi în anul 2015 dar sunt și asociații care nu plătesc cotizația. Dar știm foarte bine că nu putem merge peste fermieri să le cerem bani dar am cerut astăzi să stabilim un plafon de 10.000 de lei și cred că este de ajuns pentru cheltuielile de care are nevoie federația. Să dăm niște bani în ELO nu văd vreun rost pentru că noi trebuie să ne organizăm în primul rând aici în România. Astfel nu văd o ieșire din acest impas”, a mai completat Cornel Stroescu.

    Laurențiu Baciu:¨Nu luăm în calcul să îl excludem pe domnul Stroescu¨

    În replică, președintele ales Laurențiu Baciu ne-a declarat că LAPAR a susținut și susține înființarea Camerelor Agricole.

    ”Asta susținem noi sau mai bine zis ne vom implica când va exista o instituție viabilă pentru că lucrurile se tergiversează de ceva timp. Deci, repet noi susținem înființarea Camerelor Agricole dar trebuie să vedem ceva practic pe care să ne bazăm”, ne-a declarat Laurențiu Baciu.

    El a mai spus că a început și demersurile pentru a pune la dispoziția membrilor LAPAR modul în care au fost cheltuiți în ligă.

    „Eu nu am nimic împotrivă, aceasta nu este o problemă pentru noi. A fost o singură voce care a cerut acest lucru și anume a domnului Stroescu. Oricând dorește informații, la noi este transparență totală. Noi nu luăm în calcul să îl excludem pe domnul Stroescu, singura posibilitate care există este autoexcluderea dar asta îi privește direct. Poate are o problemă dânsul deci nu putem spune că este de acord toată asociația din Mehedinți”, ne-a declarat Laurențiu Baciu.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat” Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi